Selv om jeg i går hadde en særdeles dårlig bakekarma (de harde vaflene satte seg fast i vaffeljernet og etter to forsøk ga jeg opp) brettet jeg opp ermene og satte i gang med å lage marengs/pikekyss og hjemmelaget iskrem med havrefløte og kokosmelk. En av nevøene mine tåler ikke melkeproteiner og som den snille tanten jeg er (smiske, smiske) måtte jeg prøve å lage iskrem uten vanlig melk. Gutten må jo få skikkelig dessert på julaften han og! Her er oppskriften på kokosis (som førvrig ble veldig populær, både blant han som hadde melkeallergi, men også resten av besøket!)

Lagre

Lagre

Marengs/pikekyss

2 eggehviter

120 g. sukker

Noen dråper klar eddik

Litt raspet Dronning kokesjokolade

Lagre

Lagre

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 120 grader. Pisk eggehvitene stive sammen med eddiken. Tilsett sukkeret og pisk videre til marengsen er blitt blank, ca. 5 min. Sprøyt ut marengsen på bakepapirkledd stekebrett, ev. kan du sette den med to skjeer. Stek marengsen i 45 min. – 1 time, alt etter hvor store de er. De skal løsne fra babepapiret når de er ferdige.

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.