Lav FODMAP, gluten- og laktosefri gulrot- og potetsuppe

av | lavFODMAP oppskrifter, Middag | 0 kommentarer

Som dere sikkert har skjønt, så er jeg veldig glad i gulrotpure. Gulrot er også en av de få grønnsakene jeg kan spise uten å bli dårlig og da gjør det jo ikke noe om vi har gulrotpure som tilbehør til middag ganske så ofte! Av og til blir det også rester og da lager jeg gjerne suppe til lunsj dagen etter.

Som en litt mer mettende suppe kan man putte potet i suppen.

Lav FODMAP, gluten- og laktosefri gulrot- og potetsuppe

Gulrotpure (kokt gulrot, litt smør, litt laktosefri rømme, salt og pepper som kjøres i foodprosessor eller med stavmikser)

Kokt potet

Lav FODMAP buljong eller kraft (touch of taste oksefond er lavFODMAP)

En klatt med krem og litt balsamicoglaze, både til pynt og fordi det setter kjempegod smak på suppen.

Kok opp gulrotpureen, hell i så mye kraft/buljong du trenger for at å få en litt tykk, kremet suppe. «Kras» poteten med en gaffel og putt den i suppen. Hell i skål og hell balsamicoglaze i en tynn stråle i en spiral. Dra i den tynne strålen med en liten gaffel, så får du fint mønster. Legg enliten klatt med krem på toppen.

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.