Som dere sikkert har skjønt, så er jeg veldig glad i gulrotpure. Gulrot er også en av de få grønnsakene jeg kan spise uten å bli dårlig og da gjør det jo ikke noe om vi har gulrotpure som tilbehør til middag ganske så ofte! Av og til blir det også rester og da lager jeg gjerne suppe til lunsj dagen etter.
Som en litt mer mettende suppe kan man putte potet i suppen.
Lav FODMAP, gluten- og laktosefri gulrot- og potetsuppe
Gulrotpure (kokt gulrot, litt smør, litt laktosefri rømme, salt og pepper som kjøres i foodprosessor eller med stavmikser)
Kokt potet
Lav FODMAP buljong eller kraft (touch of taste oksefond er lavFODMAP)
En klatt med krem og litt balsamicoglaze, både til pynt og fordi det setter kjempegod smak på suppen.
Kok opp gulrotpureen, hell i så mye kraft/buljong du trenger for at å få en litt tykk, kremet suppe. «Kras» poteten med en gaffel og putt den i suppen. Hell i skål og hell balsamicoglaze i en tynn stråle i en spiral. Dra i den tynne strålen med en liten gaffel, så får du fint mønster. Legg enliten klatt med krem på toppen.
0 kommentarer