Siden jeg skal være i Kina i julen har jeg ikke bakt noen julekaker i år. Jeg kunne sikkert ha bakt noe og tatt med meg, men siden julekakene hos oss ofte blir liggende til neste jul, laget jeg heller noen lavFODMAP sjokoladecookies (dette er cookiesene jeg har hatt med meg på foredragene mine på Haukeland Sykehus og mange har spurt etter oppskriften. Oppskriften kommer i den nye boken min, lavFODMAP på reise, i slutten av februar).

For noen dager siden hadde vi «gavebyttekaffe» med svigers og da laget jeg rett og slett en lavFODMAP blåbærkake istedenfor noe «julete». Denne oppskriften ble til mens jeg bakte, så jeg var litt spent på resultatet. Kaken ble UTROLIG god, selv om den ser litt kjedelig ut. Server med litt laktosefri krem og den kommer til å forsvinne på 1-2-3!

lavFODMAP blåbærkake

3 egg

225 g. sukker

225 g. glutenfritt mel

225 g. smeltet smør

1,5 ts. bakepulver

60 g. laktosefri fløte

Ca. 200 g. (frosne) blåbær

Fregangsmåte

Sett ovnen på 200 g.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett glutenfritt mel og bakepulveret og til slutt smeltet smør og laktosefri fløte. Smør en springform og hell røren i formen. Legg blåbærene på toppen.

Stek kaken i ca. 40 min. Dette kan variere veldig fra ovn til ovn så det er lurt å sjekke kaken etter 30 min.

 

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.