Gluten- og laktosefri pannekake i langpanne, tjukk og god og med mye bacon. Er det mulig å gjøre denne lav FODMAP, gluten- og laktosefri uten at det smaker noe helt annet (dvs. tørr skosåle)? Og ikke minst, vil den holde seg god i mer enn 30 min. slik at jeg kan ta denne med meg på bilturen mellom Bergen og Oslo som vi skal ta på torsdag?

Gluten- og laktosefri pannekake i langpanne, 2 stk:

 

4 egg

220 g. TORO glutenfri lys melblanding

4,5 dl. laktosefri melk

1/2 ts. bakepulver

50 g. smeltet smør

1-2 ts sukker (om du ønsker)

10-12 skiver bacon

Tilbereding:

Sett stekeovnen på 200 grader.

Pisk sammen egg, mel, bakepulver, melk og sukker til en klumpefri røre. Tilsett smøret og la røren hvile i 30 min.

Skjær baconet i terninger og stek det lett på en stekepanne.

Smør en langpanne og hell i halvparten av røren. Legg halvparten av baconet jevnt fordelt på pannekaken og stek den i ca. 10 min. på nederste rille.

Skjær pannekaken i ruter og server med en gang.

TIPS: Du kan også bruke skinke eller annet kjøtt du måtte ha. Ev. kan du legge på bær og servere med litt laktosefri krem eller is. Eller hva med ripsgele og litt rømme? Her er det kun fantasien som setter grenser! Jeg prøvde meg på en vri med kanel og sukker og det ble supergodt. Så godt at jeg spiste litt for mye…

IMG_8454

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.