Mange som går på lav FODMAP dietten sliter med å finne «noe godt» å spise. Derfor tenkte jeg at jeg ville lage en skikkelig god dessert som både allergikere og «normale» mennesker vil like. Resultatet ble Laktosefri yoghurtlademousse.

Vil du heller lage sjokolademousse?

Yoghurtlademousse

150 g. melke- og glutenfri sjokolade (Coop sin egen kokesjokolade er lavFODMAP)

2 eggehviter

3 eggeplomme

180 g. laktosefri yoghurt naturell

100 g. laktosefri kremfløte

25 g. melis

Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen i vannbad. NB! Det er viktig at det ikke kommer hverken vann eller damp i den smeltede sjokoladen! Mens sjokoladen smelter piskes eggehvitene stive og eggeplommene piskes lett. Kremfløten blandes med melis og piskes til krem.

Rør eggeplommene inn i den varme sjokoladen. Når dette er blandet godt rører du inn eggehvitene til du får en jevn blanding. Deretter skal yoghurten og til slutt kremen røres inn.

Røren helles i små porsjonsskåler ev. i en stor skål og settes kaldt i 2-3 timer.

Pynt:

150 g. laktosefri kremfløte

1 ss. vaniljesukker

100 g. laktosefri yoghurt naturell

Pisk fløten og vaniljesukkeret til krem og vend inn yoghurten.

PS. Yoghurtkremen gjør desserten litt mer syrlig. Sønnen likte yoghurtlademoussen best uten yoghurtkremen på toppen mens mannen likte desserten best med pynten. Her er det smak og behag som bestemmer!

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.