Lav FODMAP glutenfri og laktosefri sjokolademoussekake
Da jeg var i Frankrike kjøpte jeg hjerte- og firkantede porsjonsformer, samt plast til å kle formene med. Disse fikk jeg lyst til å teste ut i går og laget derfor Lav FODMAP glutenfri og laktosefri sjokolademoussekake.
Bunn:
240 g. Semper glutenfrie havrekjeks (ev. anre kjeks du tåler)
50 g. smør
2 toppede ts. melis
Sjokolademousse:
3 eggeplommer
3 eggehviter
3 dl. laktosefri fløte
150 g. mørk kokesjokolade, Coop sin er lavFODMAP (bruker du 70% bør du tilsette 2-3 ss. melis i kremen)
Sjokoladetopp:
1 dl. laktosefri kremfløte
80 g. kokesjokolade (bruker du 70% bør du tilsette 1-2 ts. sukker i fløten)
Lag bunn: Knus kjeksene og bland de med melis. Tilsett smeltet smør og bland. Trykk kjeksene ut til bunn.
Lag mousse: Visp fløten til krem og visp eggehvitene stive. Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk eggeplommene lett og rør de inn i den varme sjokoladen. Bland så inn eggehvitene og til slutt kremen. Hell moussen over kjeksbunnen og sett kaldt i 1 times tid.
Lag sjokoladetopp: Varm opp fløten og tilsett sjokoladen. Når blandingen er romtemperert helles den over moussen. Sett kaldt i 2-3 timer.
Å, det ser helt fantastisk ut!
Kakene falt i smak her i huset, også for dem som ikke må spise lav FODMAP! 🙂
ca hvor mange personer er denne oppskriften for? 🙂
Det kommer an på hvor store former du bruker, men ca. 6-7.