Dagens gresskarrett er gresskarlapper! Disse ble utrolig gode og saftige, bedre enn vanlige lapper, og anbefales på det sterkeste. Jeg spiste mine til frokost med serranoskinke på og til lunsj med litt rømme og syltetøy. Begge deler smakte fortreffelig!

Gresskarlappene er best når de er nystekte, men var fortsatt saftige og gode flere timer senere. Hvis du vil fryse de anbefaler jeg å fryse de ned med en gang de er blitt kalde.

 

Denne oppskriften er inspirert av «Spis opp maten» Mette, som er min helt når det gjelder å unngå matsvinn. Det er jo absolutt ingen grunn til å kaste gresskarinnmaten når det er så mye godt man kan lage! (Jeg har frysen full av bakt gresskar, så det kommer nok flere gresskaroppskrifter i løpet av høsten!)

Gresskarlapper

150 g. ovnsbakt gresskar (slik lager du ovnsbakt gresskar)

3 egg

3 dl. laktosefri kesam eller youghurt

100 g. glutenfritt mel (jeg bruker TORO lys, glutenfri blanding)

2/3 ts. natron

2 ss. nøytral matolje (jeg bruker mais- eller solsikkeolje)

Olje til steking

Fremgangsmåte:

Mos det ovnsbakte gresskaret med en stavmikser. Tilsett egg og kesam og visp godt. Rør inn glutenfritt mel, natron og olje. La røren stå å svelle i 20-30 minutter.

Stek lappene i litt olje, på middels varme.

Serveres som de er, med salt pålegg eller noe søtt. Absolutt alt er godt til disse lappene!

Se her om du heller vil lage vafler!