Speltsurdeigsbrød uten hevekurvSpeltsurdeigsbrød uten hevekurv

Jeg er så utrolig glad for at speltsurdeigsbrød er lavFODMAP, at jeg tåler det godt og at det er lett å lage (ihvertfall etter litt prøving og feiling… 🙂 ) Mange har spurt meg om det er mulig å lage pene speltsurdeigsbrød uten hevekurv. Dette er fullt mulig! Lag surdeigsstarter og speltbrød etter denne oppskriften.

Speltsurdeigsbrød uten hevekurvEtter første heving bretter du deigen som vanlig men istedenfor å legge brødet i en hevekurv setter du det på et ark med bakepapir. Ta tak i hvert av hjørnene av bakepapiret og lag et lite «knytte». Legg brødet i en ren plastpose og la det stå på benken en times tid før du legger det i kjøleskapet. Skal du lage mange brød er dette en super måte å heve på siden det tar mye mindre plass enn med hevekurver (dessuten må du ha mange hevekurver om du skal lage mange bød på en gang….). Jeg har laget fire brød på en gang. Da puttet jeg alle brødene inn i samme pose (ett bakepapirark for hvert brød) og stekte to og to brød, på bakepapiret.

speltsurdeigsbrød i bakepapir lavfodmap 2Etter noen timer i kjøleskapet vil deigen ha blitt fastere og du kan fint brette ut bakepapiret uten at brødet henger igjen. Stek brødet som vanlig.

NB! Speltsurdeigsbrød er ikke glutenfritt! Les mer om dette i innlegget mitt om spelt og lavfodmap og om spelt fra Monash University.

 

Lagre