LavFODMAP lammeskank. Det må vel være mulig?
Jeg har aldri prøvd å lage lammeskank før, kun fått det på restaurant. Av en eller annen grunn har jeg tenkt at det ville være veldig vanskelig å lage det hjemme. Da kan jeg avlive den myten med en gang: Den lager seg selv i ovnen og blir fantastisk god!
Se også: Svinestek sousvide
LavFODMAP lammeskank
(til to personer)
2 lammeskanker
6 gulrøtter
2 vårløk, kun det grønne
20 g. smør
Salt
Pepper
Rosmarin
Saus:
2 ts. rismel
15-20 g. smør
Kraften fra kjøttet, ca. 3 dl.
Noen dråper sukkerkulør
Salt
Pepper
Litt ripsgele eller syltetøy, eventuelt litt sukker
Noen dråper sitron eller hvitvinseddik
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 250 grader. Gni lammeskankene inn med salt, pepper og rosmarin og stek de i en langpanne i 30 min. Skru ned varmen til 180. Mens du venter på at temperaturen skal gå ned kan du skrelle og kutte gulrøttene og vårløken.
Legg grønnsakene i langpannen sammen med smøret. Sett langpannen tilbake i ovnen igjen og stek det hele i 45 min. (Har du en stekeovn med dampfunksjon setter du på dampen nå.) Skru så ned varmen til 110 grader og la kjøttet stå i ovnen i 5 timer. Hver time kan du øse kraft over kjøttet. Da blir det enda bedre!
Saus til lavFODMAP lammeskank
Smelt smøret og tilsett rismel. La det steke litt før du tilsetter kraft, litt og litt, til du har fått en fin konsistens. Rør inn noen dråper sukkerkulør og smak til med salt, pepper, sukker og sitron/eddik.
Lag dessert: Glutenfri muldrepai med blåbær
Serveres med potetstappe og grønnsakene fra kraften.
0 kommentarer