LavFODMAP lammeskank. Det må vel være mulig?

Jeg har aldri prøvd å lage lammeskank før, kun fått det på restaurant. Av en eller annen grunn har jeg tenkt at det ville være veldig vanskelig å lage det hjemme. Da kan jeg avlive den myten med en gang: Den lager seg selv i ovnen og blir fantastisk god!

Se også: Svinestek sousvide

Lagre

LavFODMAP lammeskank

(til to personer)

2 lammeskanker

6 gulrøtter

2 vårløk, kun det grønne

20 g. smør

Salt

Pepper

Rosmarin

Saus:

2 ts. rismel

15-20 g. smør

Kraften fra kjøttet, ca. 3 dl.

Noen dråper sukkerkulør

Salt

Pepper

Litt ripsgele eller syltetøy, eventuelt litt sukker

Noen dråper sitron eller hvitvinseddik

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 250 grader. Gni lammeskankene inn med salt, pepper og rosmarin og stek de i en langpanne i 30 min. Skru ned varmen til 180. Mens du venter på at temperaturen skal gå ned kan du skrelle og kutte gulrøttene og vårløken.

Lagre

Legg grønnsakene i langpannen sammen med smøret. Sett langpannen tilbake i ovnen igjen og stek det hele i 45 min. (Har du en stekeovn med dampfunksjon setter du på dampen nå.)  Skru så ned varmen til 110 grader og la kjøttet stå i ovnen i 5 timer. Hver time kan du øse kraft over kjøttet. Da blir det enda bedre!

Saus til lavFODMAP lammeskank

Smelt smøret og tilsett rismel. La det steke litt før du tilsetter kraft, litt og litt, til du har fått en fin konsistens. Rør inn noen dråper sukkerkulør og smak til med salt, pepper, sukker og sitron/eddik.

Lag dessert: Glutenfri muldrepai med blåbær

Serveres med potetstappe og grønnsakene fra kraften.

Lagre

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.