Glutenfrie sjokoladecookies med havre

av | Desserter og kaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter | 0 kommentarer

I to av kokebøkene mine har jeg oppskrift på glutenfrie sjokoladecookies. Oppskriften er blitt veldig populær og jeg får ofte meldinger om at både dem som trenger glutenfritt og lavFODMAP OG dem som ikke trenger det, elsker disse kjeksene.

Forrige mandag var det en på jobben som spurte om jeg ikke snart skulle teste ut en ny oppskrift. Hun hadde nemlig lyst på kake. Så da tenkte jeg at jeg skulle prøve å lage en bittelitt sunnere variant av glutenfrie sjokoladecookies fra bøkene. For å være helt ærlig, så har jeg ikke regnet på kaloriene her, og alt i alt vil jeg nok neppe kalle disse kjeksene for «sunne». Jeg har derfor en tanke om å lage en oppskrift som virkelig ER sunnere, men det får bli en annen gang. Cookiesene ble ihvertfall godkjent på jobben (og ingen skjønte at de var glutenfrie….)

Glutenfrie sjokoladecookies

(Blir ca. 50 små cookies)

100 g. sukker

100 g. brunt sukker

200 g. smør

1 egg

150 g. glutenfritt mel (jeg pleier å bruke Toro, lys, glutenfri blanding, og er også uten hvetestivelse, for dem som ikke tåler det)

100 g. (glutenfritt*) havremel (slik lager mitt eget havremel)

1 ts bakepulver

100 g. mørk sjokolade uten laktose (Coop sin er helt uten melk)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.

Pisk smør og sukker lett og luftig. Tilsett egget og pisk det inn. Bland det glutenfrie melet med havremel og bakepulver. Hakk opp sjokoladen og bland melet og sjokoladen inn i røren.

Legg en toppet teskje med røre på bakepapir. Ikke legg kjeksene for tette siden de flyter litt utover.

Stek kjeksene på midterste rille i ca. 10 minutter.

Glad i sjokoladekake? Da skal du lage glutenfri brownies.

*Havre er i utgangspunktet glutenfritt og har du ikke cøliaki eller hveteallergi kan du fint spise vanlig havregryn, som er lavFODMAP.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.