lavFODMAP på budsjett: Høne

av | lavFODMAP oppskrifter, Middag | 3 kommentarer

Da mannen og jeg flyttet sammen, for over 20 år siden, var vi studenter og  jeg ble ekspert på å finne matvarer på tilbud. Som den gode husmoren jeg var fant jeg en dag høne på tilbud, kjøpte det og gikk hjem for å tilberede. Jeg trodde det var som kylling (fugl er fugl….), laget deilig marinade og stekte herligheten i ovnen. Etter 50 minutter i ovnen både så og luktet det som kylling og vi hadde begge vann i munnen. Ikke minst var vi overlykkelig over å ha funnet denne billige erstatningen for kylling! Inntil vi begynte å spise… O hildrandedu, det var seigt! Min kjære turde ikke å si noe til å begynne med, men det tok ikke lang tid før vi skjønte at fugl ikke er fugl! I ettertid (dette var faktisk før internett!) fikk jeg fortalt at høne må koke lenge for å bli mør og etter å ha skjønt det hadde vi mange gode, og billige, middager med høne.

lavFODMAP på budsjett: Høne

For noen dager siden fant jeg noen ekstremt store høner (mer enn 2 kg. per stk.!) på tilbud på butikken. To av disse ble med meg hjem.

Etter å ha tint hønene skar jeg ut brystene og delte resten av hønen i litt mindre, men likevel store, biter. Alt annet enn brystene kokte jeg i to store panner med vann, salt, litt gulrot og det grønne fra purren. Det ble stående i ca. 3,5 timer.

Kjøttet ble frosset i middagsporsjoner og kraften ble silt og satt i kjøleskapet. Etter å ha stått i kjøleskapet i ca. ett døgn var fettet stivnet på toppen og det var lett å skrape vekk slik at jeg kunne fryse kraften.

Brystene ble krydret med salt, pepper og provencekrydder før de ble vakumert. Om du ikke har sousvidebad eller sirkulator kan du koke brystene sammen med resten av hønen. Brystene ble sousvidet på 60 grader i 4 timer. Dette var et eksperiment. Jeg må innrømme jeg var litt redd for at jeg skulle få dejavu fra mitt første møte med høne. Jeg kan trygt si at sousvidet hønebryst var helt fantastisk godt, som saftig og mør kylling!

Vil du lage noe enklere? Lag kyllingvinger!

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

3 Kommentarer

  1. Linn

    Jeg lurer på hvor du får kjøpt høne. Har prøvd å se etter det, men kan ikke finne det noen steder.

  2. Kjell

    Hei Linn
    Gourmet høne fåes på Kiwi ca. 3kg. 25.90 pr. kg.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.