Lav FODMAP svinekjøttboller

av | lavFODMAP oppskrifter, Middag | 0 kommentarer

Før jeg begynte på lav FODMAP-dietten pleide jeg å lage kjøttboller med masse løk og hvitløk og jeg må si jeg var litt spent på om det var mulig å lage gode kjøttboller uten «godsakene» i. Heldigvis var det mulig og sønnen, som nå har flyttet (snufs), elsket disse kjøttbollene.

Mer glad i fisk? Prøv laksekaker

Lav FODMAP svinekjøttboller

500 g. svinekjøtt, gjerne bog eller kotelettstykker med litt fett

1 ts. salt

1 ts. grovhakket chilipulver

1 ts. ingefærpulver

1 ts. pepper

1 egg

1 dl. fløte

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene og kjør det i hurtimikseren til du har fått en fin farse.

Stek en ”testbolle” slik at du kan justere med mengde krydder. Stek kjøttbollene på middels varme.

Serveres med tomatsaus (oppskrift kommer!) og risnudler. Jeg pleier å lage opp en stor porsjon som jeg fryser i «middagsporsjoner».

TIPS:

Om du har rester av serrano- eller spekeskinke kan du blande dette i farsen, men husk da å ikke bruke for mye salt!

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.