Gluten- og laktosefrie smultringkuler, en liten variant av smultringer. 🙂

Ja, nå er det snart jul og jeg som er glad i å bake tar selvfølgelig oppgaven som «lav FODMAP bakedame» alvorlig. I går satte jeg deigen til disse smultringene, som ble noe penere som kuler enn som liksom-runde smultringer. Derfor ble det altså gluten- og laktosefrie smultringkuler

Gluten- og laktosefrie smultringkuler

1 egg

85 g. sukker

30 g. laktosefri fløte

180 g. laktosefri lettrømme

1/2 ts. kardemomme

1 ts. hornsalt

200-220 g. glutenfri lys melblanding

Olje til frityrkoking

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømmen og fløten. Bland det tørre, men bruk bare 200 g. melblanding, og rør det inn i det våte. Deigen skal være klissete, så begynne med 200 g. melblanding og bruk resten til utbaking. La deigen stå i kjøleskapet over natten.

Frityrkoking:

Rull ut små kuler. (Ikke fall for fristelsen til å lage de for store, da blir de ikke gjennomstekt! ) Varm opp oljen. Den skal ikke koke, men den skal være så varm at når du putter en smultringkule nedi skal det «frese» litt rundt den. La smultringkulene koke i ca. 1,5 min, eller til de er brune. De er best om de er godt stekt, da blir de mest sprø! Du kan selvfølgelig trille ut deigen og lage smultringer, men mine ble ikke spesielt fine å se på og da syntes jeg disse kulene var mye penere. Smaken er uansett den samme, og veldig god!

 

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. Jane Sandbraaten

    Knallgode smultringkuler!!!!
    Gleder meg til jul ❤️

    • Cecilie

      En måned gammel kommentar som har forsvunnet i det store intet! BEKLAGER, men håper du hadde en superfin jul! C.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.