Kanelbrød av speltsurdeig

Kanelbrød av speltsurdeig laget jeg første gang da vi skulle på biltur til Trondheim. Jeg hadde ikke tid til å lage skillingsboller (eller plass til å heve…), men jeg ville lage noe søtt og godt som samtidig mettet litt og da ble kanelbrød av speltsurdeig løsningen.

Jeg laget deigen som beskrevet her, men da jeg skulle «brette» brødet etter andre heving laget jeg først en røre av følgende:

80 g. mykt, romtemperert smør

80 g. sukker

3 ts. kanel

Jeg brettet deigen litt ut og la hele smørblandingen oppå og lukket igjen. Deretter brettet jeg brødet ganske mange ganger. Det blir skikkelig klissete, men for å få fordelt smørblandingen skikkelig må deigen brettes en del ganger.

kanelsurdeigsbrød lavFODMAO 4Etter brettingen la jeg brødet i en bakebolle med lokk på og lot det stå ute i 2 timer før jeg satte det i kjøleskapet natten over.

Om du bruker for sterk temperatur vil sukkeret svi. Stek derfor brødet i 200 grader i ca 45 min.

kanelsurdeigsbrød lavFODMAP 1Slik ser brødet ut inni! Nesten som et stort wienerbrød.

Brødet kan serveres enten med litt melisglasur på (bland melis og litt vann) eller som skiver med smør på. Sååååååå godt!

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.