Kalorifattig dessert med laktosefri yoghurt

av | Desserter og kaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter | 0 kommentarer

«Dette er en dessert for dem som egentlig ikke liker dessert», sa mannen da han smakte denne desserten. For han liker egentlig ikke dessert. Denne desserten, derimot, digger han fordi den er veldig frisk og lett. Han bryr seg ikke så mye om kalorifattig dessert, men mer om at den ikke skal være så mektig.

Se også: LavFODMAP for veggiser

Selv er jeg inne i en periode der jeg ikke akkurat slanker meg, men der jeg ønsker å spise litt mindre kalorier. Neida, lavFODMAP er ikke noe slankediett, men jeg tenker det må være lov til å ønske å ikke gå opp i vekt selv om man følger lavFODMAP-dietten.

Jeg er usikker på hva jeg skal kalle denne desserten, men tror kanskje den bare får navnet «kalorifattig dessert med laktosefri yoghurt».

Se også: Verdens enkleste smoothie

Kalorifattig dessert med laktosefri yoghurt.

Til to porsjoner trenger du:

1 dl. ublandet, (sukkerfri) saft (om du ikke liker sukkerfri saft kan du fint bruke vanlig saft, men da blir desserten med litt mer kalorier) F.eks. Zeroh eller Fun light. Disse er søtet med aspertam, som er lavFODMAP. (Lerum sin sukkerfrie saft er høy FODMAP, det var den ihvertfall da jeg sjekket.) I tillegg inneholder de kun aroma og ikke noe av selve frukten. Det vil si at du kan drikke f.eks. mango- og sitronsaften, selv om mango er høy FODMAP.

1 ts. gelatinpulver

2 dl. laktosefri yoghurt naturell

Litt ekstra kunstig søtning om du synes det er litt for syrlig

Fremgangsmåte

Varm opp saften i en kjele. Ta kjelen av platen og bland inn gelatinpulveret i den varme saften mens du rører godt. La blandingen bli romtemperert, men ikke kald (da stivner den).

Bland saftblandingen med den laktosefrie yoghurten. Hell blandingen i skåler eller på glass. Jeg bruker ofte tomme tomatpuréglass. Fordelen med det er at du kan skru på lokket og bare skru av lokket når du skal servere desserten.

NB! Du kan også bruke gelatinplater. Da bruker du 2 gelatinplater som du legger i bløt i litt kaldt vann i ca. 5 minutter. Kryst av vannet og putt gelatinplatene i den varme saften og rør godt.

Vil du heller lage en kaloribombe til dessert? Lag sjokoladefondant

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.