LavFODMAP for veggiser

av | lavFODMAP-hjelp | 0 kommentarer

Maria, som driver bloggen Marias Matglede, er vegeterianer. For noen uker siden skrev hun om lavFODMAP for veggiser. I den forbindelsen lurte hun på om jeg kunne lese gjennom innlegget hennes. Dette sa jeg selvfølgelig ja til. For en ekte kjøtteter var det interessant å få et lite innblikk i veggisverden.

Er jeg en veggis?

Det nærmeste jeg har vært til å være vegeterianer er at vi, etter råd fra erfarne India-farere, ble veggiser den uken vi var i India. Jeg trodde jeg kom til å savne kjøtt, men pga. alle de sterke og gode smakene følte jeg aldri at jeg manglet noe. (Dette var før mageproblemene satte inn for fullt.) Her hjemme tror jeg likevel ikke jeg kommer til å bli vegeterianer, men kanskje, kanskje jeg vil innføre kjøttfri mandag?

Da jeg startet på lavFODMAP-dietten var rent kjøtt, fisk og egg min store redning. Siden kjøtt, fisk og egg er rene proteiner var jeg altså garantert at ingen skjulte FODMAP hadde forvillet seg inn i maten min (FODMAP er alltid karbohydrater). Når jeg er ute og reiser holder jeg meg mye til rent kjøtt, fisk og egg samt potet og ris. Ingen kulinarisk opplevelse, men jeg holder meg ihvertfall frisk i magen!

Mindre kjøtt og mer fisk?

For å være helt ærlig, tror jeg kanskje at min kjøttfrie mandag må inkludere fisk. Fisk er jo ikke kjøtt, så det må vel være lov? Fisk og egg er gode kilder til proteiner og siden jeg ikke har planer om å bli vegeterianer med det første, inkluderer jeg fisk og egg i min kjøttfrie mandag. Da er det kanskje en bitteliten mulighet for at jeg skal klare å holde dette og!

LavFODMAP for veggiser

Er du vegetarianer, har du lyst til å spise mindre kjøtt og fisk eller er du bare nysgjerrig? Kanskje du blir inspirert til å gå all in på lavFODMAP for veggiser, elller kanskje du gjør som meg, tenker at det er greit å kutte ned på kjøtt og heller spise fisk?

Kjøttfritt er, som sagt, ikke helt min greie, men her er ihvertfall noen lavFODMAP kjøttfrie oppskrifter!

Gulrotsuppe

Tomatsuppe

Ta vekk kjøttet og ersatt med ekstra grønnsaker og/eller litt linser i oppskriften på wok.

Lag dine egne alfalfaspirer

Torsk med spinatsaus er kjempegodt

Laksekaker som burger

For flere oppskrifter klikk på tag’en «grønnsaker» i kolonnen til høyre på bloggen. I tillegg er jo både brød og kaker også kjøttfrie!

Klarer jeg det?

I dag er det mandag og jeg er i Kina. Planen er å gå på universitetets kantine å spise (blir ikke heeelt lavFODMAP, tror jeg). Følg meg gjerne på Instagram for å se om jeg klarte å unngå kjøtt (selv om jeg neppe klarer å unngå FODMAP….)!

Les Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg