AlfalfaspirerSiden alfalfa tilhører ertefamilien skulle man tro at de er høy på FODMAP. Heldigvis er alfalfaspirer lavFODMAP og i dette blogginnlegget gir jeg deg fremgangsmåten for hvordan du kan dyrke disse fantastisk gode spirene selv.

Da jeg var i Tyskland for å gjøre research til reiseboken min «lavFODMAP på reise» fant jeg et glass som er laget spesielt for å dyrke spirer. I min iver etter å ha funnet noe som var lavFODMAP kjøpte jeg glasset. Da jeg kom hjem stuet jeg det inn i et skap, sammen med alle frøene jeg også kjøpte.

For noen måneder siden fant jeg frem spireglasset og frøene for å teste det ut. Etter under en uke hadde jeg verdens beste alfalfaspirer som jeg brukte både i salat, på brød,  på vafler, i supper…. til og med på hamburger!  I det hele tatt er det utrolig mange muligheter med alfalfaspirer.

AlfalfaspirerGlasset ser ut som dette og jeg har sett at man får kjøpt det, inkludert alfalfaspirer, på helsekostbutikkene her hjemme.

Jeg er usikker på om jeg fulgte bruksanvisningen, men her er ihvertfall min fremgangsmåte:

Alfalfaspirer:

Putt 2 ts. alfalfaspirer i et glass med mye vann og legg litt plastfolie over glasset. Glasset skal stå slik i 2 dager, men du skal skylle frøene i rikelig med vann hver morgen og hver kveld.

Etter to dager putter du frøene i spireglasset og setter det på en tallerken, som vist på bildet. Jeg er usikker på om man skal skylle spirene hver dag, men jeg pleier å skylle mine spirer 2 ganger for dagen. Jeg føler det er bra at de får friskt vann… (hehe… )

Etter 3-4 dager er alfalfaspirene ferdig og du kan putte de på en boks med litt vann i bunnen. Sett boksen med alfalfaspirer i kjøleskapet. Her kan de stå ihvertfall i noen dager.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre