Gulrotsuppen passer både som en lett middag eller som en god og varmende kvelds og gulrotpure er utrolig godt til både kjøtt og fisk og kan fint erstatte sausen.

LavFODMAP gulrotsuppe og gulrotpure var noen av de første rettene jeg lagde etter a tjeg startet på lavFODMAP-dietten. Gulrotsuppen har jeg laget både hjemme, men også når jeg har blitt spurt om å lage lunsj til flere mennesker. Da har jeg brukt en blanding av frossen fersk gulrot, men jeg har også laget suppen på bare frosne gulrøtter!

Gulrotpure

4-5 gulrøtter

10-20 g. smør

Litt salt, ev. buljong (pass på at den er uten løk. Maggie sin fondcups med kylling er uten)

Del gulrøttene i biter og kok til de er møre, ca 15 min. Mos gulrøttene med en stavmikser og tilsett litt smør, salt/buljong. Denne oppskriften kan også bruke for å lage brokkoli- og blomkålpure for dem som tåler det, men husk at brokkoli har en mengdebegrensning og at blomkål er høy FODMAP!

Gulrotsuppe

Lages som gulrotpure, men ikke hell av alt vannet. Tilsett vann til suppen får en fin konsistens. Kok opp og rør inn litt rømme eller fløte. Serveres med litt bacon eller skinke og et dryss av oregano.

Både gulrotpureen og suppen blir ekstra god om du sprøyter på litt balsamicoglaze.

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

1 kommentar

  1. Merete

    Hei Cecilie! 🙂 Jeg har fått en haug med gulrøtter fra hagen til naboen, og rekker ikke spise alt på en gang. Kan gulrotsuppebasen fryses ned uten meieriprodukter? Eventuelt, har du tips til hvordan jeg kan fryse de ned uten å tape næringsstoffene?? 🙂

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.