Laktosefri fetadressing er kjempegod til kylling og fisk samt salat. Siden de fleste ferdige sauser og dressinger inneholder løk og/eller hvitløk er det mange som savner sauser og dressinger. Heldigvis er det ikke så vanskelig å lage!

TIPS: Bernaisesaus er superlett å lage selv

Se også: Lag din egen lavFODMAP sweet chili saus

Salat lager du enkelt av det du har i huset av grønnsaker, f.eks. salat, agurk, tomat, paprika, kokt egg, ost i terninger… Visste du forresten vanlig hvitost er naturlig laktosefri?

Lagre

Lag

Lag

Lagr

Lagre

LagVisste du forresten vanlig hvitost er naturlig laktosefri? Hvis du ikke får tak i laktosefri fetaost kan du ta en laktasetablett før måltidet. Laktase er et enzym som spalter laktosen. De fleste asiatere har laktaseproduksjon fra fødselen av, men etterhvert produserer kroppen mindre og mindre. Nordmenn kan også ha lite laktaseenzymer, spesielt gamle mennesker. Da kan det hjelpe å ta laktaseenzymer sammen med måltidet.

Les mer: Laktase, hjelper det?

Laktosefri fetadressing

1/2 pakke med laktosefri fetaost (Arla har en laktosefri fetaost)

1/2 beger laktosefri rømme

Frisk gressløk

Litt salt og pepper

Litt chili

Lagr

Fremgangsmåte

Mos den laktosefrie fetaosten, bland inn laktosefri rømmen, gressløk og krydder.

Lagre

LLa dressingen stå kaldt i 5 min. Laktosefri fetadressing er en veldig frisk dressing. Om du vil ha litt mer sødme kan du blande inn 1 ts. tomatketchup.

TIPS: Majones er superlett å lage selv!

Laktosefri fetadressing passer også godt som dip til grønnsaker!

Lagre

Lagr

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.