Gluten- og laktosefrie kanelkjeks kan kanskje inngå i «7 sorter»? Jeg tror det… jeg forspiste meg ihvertfall i dag…. Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift jeg fant på nettet, i et matforum jeg er med i. Jeg har endret oppskriften en del, bla. har jeg tilpasset oppskriften slik at den er blitt glutenfri, men beholdt noe. Neste gang jeg skal lage disse skal jeg bruke mer «julekrydder», men selv med bare kanel vil jeg si at kjeksene passer både til jul og… til hver gang du har lyst på noe godt til kaffen…

Lag også glutenfrie smultringer

Gluten- og laktosefrie kanelkjeks

100 g. smør

100 g. sukker

135 g. glutenfri melblanding (jeg bruker TORO glutenfri lys melblanding)

1 ts. natron

1,5 ts. lønnesirup

1 ts. kanel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader. Rør smør, sukker, kanel og lønnesirup sammen. Tilsett glutenfritt mel blandet med natron og rør sammen til deigen har samlet seg. Del deigen i 4 og trill litt tjukke pølser. Trykk pølsene flate på bakepapir og stek kjeksene i 7-9 min. på midterste rille.

Skjær opp kjeksene mens de fortsatt er varme. De er myke når de er varme, men vil bli herlige sprøe når de blir kalde!

TIPS: Om du vil ha en mer nøytral smak kan du la være å bruke kanel.

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

7 Kommentarer

  • Cecilie

   Ja, oppskriften er superenkel! Jeg tror ikke jeg brukte mer enn 30 min fra jeg begynte til kjeksene var ferdige. 🙂

 1. Hanne

  Hvor lenge holder kjeksen seg og hvordan bør den oppbevares.

  • Cecilie

   Oppbevar de i en tett boks. Hvor lenge de holder seg er jeg litt usikker på, men jeg bakte mine for 3 uker siden og de er fortsatt gode (spiste en i går). Så ihvertfall 3 uker! 🙂

 2. Hanne

  Takk for svar. Jeg er ingen baker eller format mester så her kommer flere spørsmål: Skal smøret smeltes eller røres inn romtemperert? Og hva slags melblanding kan jeg bruke? Går det greit med quinoa?

  • Cecilie

   Smøret skal være romtemperert, men det er ikke noe krise om det er kaldt, det blir bare litt vanskeligere å piske sukkeret, smøret og sirupen sammen. Jeg pleier å bruke TORO sin glutenfri, lys melblanding fordi den er uten melk og maismel (som er lavFODMAP, men som jeg ikke tåler). Jeg tåler ikke quinoa så jeg vet ikke om det går, men det bare å prøve, kanskje? 🙂 Kanskje prøve halvparten av TORO glutenfri, lys blanding og halvparten quinoa? Uansett så er disse kjeksene veldig enkle å lage, så jeg tror nok du skal fikse disse. Lykke til!

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.