Glutenfrie matmuffins med gulrot og havre egner seg godt til lunsj, som tilbehør til suppe eller som et lite mellommåltid. Jeg har de ofte med meg på reise fordi de holder seg saftig og gode litt lengre enn brød. Jeg må innrømme at jeg er litt usikker på hvor lenge de kan holde seg, uten å bli dårlig. Jeg tenker da på dårlig som i bedervet. Jeg vil tro de kan holde seg ihvertfall i 1-2 dager i romtemperatur.

Lag gjerne også glutenfrie gulrotmuffins for en søt variant!

Oppskrift på glutenfrie matmuffins med gulrot og havre

4 egg

110 g. olje

100 g. laktosefri yoghurt naturell

2 ts. sukker

1 ts. natron

90 g. havremel (lag ditt eget havremel)

100 g. TORO lys melblanding

100 g. revet gulrot

Tilbereding:

Bland oljen, egget, yoghurten og sukkeret. Tilsett melet, natron og gulroten. Putt i muffinsformer.

Stekes på midterste rille, 200 grader i 14-16 min.

TIPS: Kutt opp skinke i terninger og legg i røren. Litt gressløk og oregano er også godt!

 

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

4 Kommentarer

 1. juliannely

  De ser kjempegode ut! Skal prøvde ut denne 🙂 De er jo praktisk talt sunne også! Hehe. Bruker du speltmel av og til også eller er det helt utelukket for din del?

  • Cecilie

   Jeg tåler, dessverre, ikke speltmel. Skulle virkelig ønske jeg tålte både spelt- og maismel, da hadde jeg hatt litt mer «å gå på», men jeg klarer meg da uten….:) Og ja, muffinsene er kjempegode!

 2. ella

  Tusen takk for at du legger ut fristende oppskrifter som er fodmap-vennlige 🙂

  I dag har jeg forsøkt å lage matmuffins med utgangspunkt i din oppskrift. Jeg tok 3 egg i stedet for 4 og brukte kokosmelk i stedet for yoghurt. (Dette fordi jeg har levd på diett uten egg og melk. Ønsker derfor å være litt forsiktig med gjeninnføring). De ble veldig gode! Men jeg tipper originaloppskriften ble mer saftig og hang litt mer sammen? Videre lurer jeg på om natron passer bedre sammen med syrnede melkeprodukter i stedet for kokosmelk? Burde kanskje brukt bakepulver i min variant…

  Skal absolutt følge med videre på hva du legger ut!
  Fortsatt god helg! 🙂

  • Cecilie

   Hei, og tusen takk for så fine ord! Har noen oppskrifter som skal publiseres og jeg har også en del i hodet jeg skal teste ut, så det kommer nok mye mer herfra skal du se. 🙂

   Ja, jeg tror jeg ville brukt bakepulver i stedet for natron siden kokosmelken er mer søt enn sur, selv om det er litt syre i gulrøttene. Om du tar ett egg mindre ville jeg kanskje tatt litt mindre av det tørre, da tror jeg muffinsene vil holde litt bedre sammen og bli saftigere. God helg til deg og dine! 😀

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.