Å lage havremel av havregryn er superenkelt.

I flere av oppskriftene mine bruke jeg (glutenfritt – havre er naturlig glutenfritt og moderat FODMAP – inntil 23 g. Med mindre du har cøliaki trenger du derfor ikke glutenfritt havregryn – det går helt fint med vanlig) havremel.

Lagre

Lagre

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Jeg har aldri selv kjøpt havremel, men jeg antar det er dyrere enn havregryn. Derfor deler jeg her hvordan du kan lage dette selv.

Les mer: Slik lager du kjempegode frokostvafler med havremel

Les mer: Oppskrift på glutenfrie rundstykker med havremel

Lag havremel av havregryn selv!

Putt havregryn i «hakkeboksen» (vet ikke hva det heter…. ) som hører til stavmikseren og kjør på full guffe til grynene er blitt til mel.

Jeg pleier å lage opp en hel pose med havregryn siden jeg bruker havremel i veldig mye bakst. Jeg tåler havremel bedre enn sammalt spelt i f.eks. surdeigsbakst.

Lagre

Lagre

Artikkelen fortsetter etter annonsen

I tillegg synes jeg havremel gir en bedre smak (det smaker veldig lite).

Se også: Slik lager jeg surdeigsstarter av spelt, fra begynnelse til ferdig brød

Jeg vil tro man kan bruke en foodprosessor til denne jobben også. Jeg har en foodprosessor fra, bokstavligtalt forrige århundrede, men jeg bruker den svært sjeldent. Jeg bruker mest stavmikser med den lille hakkeboksen. Tar mindre plass, er lettere å rengjøre og enkel å bruke!

Hvordan man kan lage havremel av havregryn

Lagre

Lagre