Hjemmelaget glutenfri granola/musli kan minne litt om muslibarer, men siden den er uten egg er den litt sprøere. Jeg vil også tro den holder seg lenger så lenge du putter den i en lufttett boks/glasskrukke. Jeg må vel innrømme at jeg aldri har vært spesielt glad i hverken havregryn eller andre frokostblandinger, men hjemmelaget glutenfri granola/musliblandingen var faktiskt veldig god og jeg har spist den til lunsj to dager på rad!
Hjemmelaget glutenfri granola/musli:
7 deler (glutenfri) havregryn
1 del solsikkekjerner
1 del pinjekjerner
1/2 del hakkede mandler
1 del gresskarkjerner
1 del sesamfrø (om du tåler, jeg tåler ikke så mye av de)
Ev. andre nøtter og frø som du tåler
1/2 del lønnesirup
1 del olje
Tilbereding
Sett ovnen på 150 grader. Bland alt i en bolle og legg det i en langpanne. Stek blandingen i ca. 30 min. Som med muslibarene gjelder det her å steke blandingen lenge nok slik at den blir skikkelig sprø og kjernene får en nøtteaktig smak, men ikke slik at den svir.
Putt musliblandingen i en lufttett boks/glasskrukke og spis den med litt laktosefri yoghurt til frokost eller lunsj. Til dessert kan du spise sammen med laktosefri iskrem!
Hei!
Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.
For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no
Hei Elin,
Foreløpig tror jeg at jeg takker nei til å være med, men takk for invitasjonen!
Hei Cecilie,
Kom over denne hjemmelagde musli oppskriften din, men spørsmålet mitt er som følger. Er veldig sensitiv for havregryn er det noe du kunne anbefalt og byttet dette ut med i oppskriften?
Hei Kristina. Om du er sensitiv overfor havregryn vil jeg ikke anbefale deg å bruke Cheerios heller, da de er nesten 90% havre. Istedenfor havregryn og Cherrios kan du bruke kokos, linfrø (obs, kan virke drivende), sesamfrø og/eller andre frø/natter du tåler? Kanskje Cornflakes, om du tåler det (jeg tror det skal være lavFODMAP ihvertfall)? Har også hørt at det finnes speltflak, men jeg tåler ikke selv spelt så vet ikke så mye om det. Lykke til!
Takk skal du ha:-)
Ville bar gi en tilbakemelding til deg da jeg prøvde ut 100% spelt flak kjøpt hos Kinsarvik istedenfor havregryn(blir veldig oppblåst, men tåler fint spelt da jeg har gjeninnført dette). Oppskriften din ble super god! Har tidligere byttet ut havren med litt ymse, kokosflak osv, men med spelt flak ble det helt himmelsk god!
En del? Hvor mye er det , dl eller gram må være lettere og skrive
En del kan være en kopp, en dl…. Det målet du selv ønsker. Poenget her er at du skal bruke samme forholdstall.
Denne fikk jeg lyst å prøve. ☺ Spiser lite frokostblandinger men liker havregrøt.
Kan anbefales og er spesielt god med laktosefri yoghurt synes jeg! C.