Jeg var helt sikker på at jeg hadde postet oppskriften på enkle vafler med havremel her, men jeg tok visst feil… Her er ihvertfall oppskriften på vaflene som har reddet meg fra å sulte ihjel mang en gang!

Mye egg, litt havremel og ikke sukker gjør at disse glutenfrie vaflene fungerer godt som substitutt for brød.

Til  3 – 4 plater enkle vafler med havremel trenger du:

(Jeg lager røren kvelden før både fordi vaflene blir bedre om røren får stå å svelle, men også fordi det går raskere om morgenen da.)

2 egg

40 g. havremel (Lag havremel selv)

60 g. glutenfri, lys melblanding

1/2 ts. bakepulver

ca. 1,5 dl. laktosefri melk

2 ss. olje/smør

Fremgangsmåte:

Pisk alt sammen og la røren stå i minst 15 min. Om røren er veldig tykk kan du spe med litt melk. Stek vaflene og spis med enten pålegg, som om det er brød, med sukker, syltetøy, litt laktosefri rømme og syltetøy…. Kun fantasien setter grenser her!

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

6 Kommentarer

 1. Kristin Walldal

  Tusen takk for en super vaffeloppskrift!! Jeg har testet den ut på hele familien og har beg å eksperimentere med den, doble den MÅ vi, har i 1/2 ts vaniljesukker(ekte) el kardemomme og 2 ss sukker, og vips har man dessert-vafler 🙂 Prøv den du også ved å brette den i to med halvsmeltet laktosefri vaniljeis og jordbær, himmelsk 🙂 Klem fra deltager på IBS-kurs i Bergen 1.april

  • Cecilie

   Ååååh, det hørtes godt ut! Jeg har pleid å bruke de sammen med krem og jordbær uten å ta ekstra sukker i (mest fordi jeg har hatt vafler til overs… 🙂 ) og det funker det også. Skal definitivt prøve med litt sukker og kardemomme i neste gang, så takk for tipset og klem tilbake til deg. 😀

 2. A

  I streng fase, kan man spise to (av fire) plater da til ett måltid? I og med mengdebegrensning på havre?

  • Cecilie

   For å være ærlig tror jeg neppe du orker mer enn 2 plater. Jeg blir ihvertfall ekstremt mett av to plater! 🙂

 3. Sissel

  Genialt å lage havremel med hakkebollen til stavmikseren, det hadde jeg aldri kommet på! Nå står røra og sveller, så dette blir spennende! Alt dette er nytt for meg da jeg nylig har «blitt» laktose- og glutenintolerant samt har oxalsyreallergi. Skal kommentere hva jeg syns om vaflene om et par timer 🙂

  • Cecilie

   Noen ganger er det enkle det beste! 🙂 Lykke til med vaflene! C.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.