Ytrefilet sousvide, peppersaus og smørstekt gulrot

av | lavFODMAP oppskrifter, Middag, Sauser og dressinger | 0 kommentarer

Idag var første gangen jeg laget ytrefilet i sousvidemaskinen. Dessverre safet jeg litt for mye med 57 grader i 3 timer og kjøttet ble litt tørt. Neste gang skal jeg gå ned til 56 grader, men holde meg til 3 timer. Da jeg kjøpte sousvide maskinen trodde jeg det skulle være «bankers», men jeg skjønner jo nå at man rett og slett må prøve seg litt frem for å komme frem til den ultimate temperaturen/tiden. Mye av middagen ble reddet med sausen og tilbehøret.

Ytrefileten ble pepret og vakumpakket. Etter 3 timer i sousvidemaskinen stekte jeg den raskt på varm stekepanne.

Smørstekt gulrot

Gulrot

Smør

Salt og pepper

Skrell gulroten og del den opp i tynne staver. Kutt litt vårløk (kun det grønne) og bland med gulroten. Smelt en god klatt med smør i stekepannen og surr gulrot- og vårløkblandingen i 5-7 min. Smak til med salt og pepper.

Peppersaus

Litt gulrot og det grønn fra vårløk

2 dl. laktosefri matfløte

Buljong (eller salt)

1/2 ts. grovkvernet pepper

Litt sukkerkulør

Stek gulroten og hell på 2 dl. matfløte. Tilsett litt buljong, begynn med  litt og smak, tilsettt litt mer om nødvendig, og ca 1/2 ss. med grovkvernet pepper. La sausen småputre til den er blitt tykk, ca. 5-10 min. For mørkere farge kan du bruke litt sukkerkulør, men det er ikke nødvendig. Om du ikke har lav FODMAP buljong kan du bruke litt ekstra salt.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.