Ytrefilet sousvide, peppersaus og smørstekt gulrot

av | lavFODMAP oppskrifter, Middag, Sauser og dressinger

2014-03-08 18.59.59I dag var første gangen jeg laget ytrefilet i sousvidemaskinen. Dessverre safet jeg litt for mye med 57 grader i 3 timer og kjøttet ble litt tørt. Neste gang skal jeg gå ned til 56 grader, men holde meg til 3 timer. Da jeg kjøpte sousvide maskinen trodde jeg det skulle være «bankers», men jeg skjønner jo nå at man rett og slett må prøve seg litt frem for å komme frem til den ultimate temperaturen/tiden. Mye av middagen ble reddet med sausen og tilbehøret.

Ytrefileten ble pepret og vakumpakket. Etter 3 timer i sousvidemaskinen stekte jeg den raskt på varm stekepanne.

Smørstekt gulrot

Gulrot

Smør

Salt og pepper

Skrell gulroten og del den opp i tynne staver. Kutt litt vårløk (kun det grønne) og bland med gulroten. Smelt en god klatt med smør i stekepannen og surr gulrot- og vårløkblandingen i 5-7 min. Smak til med salt og pepper.

Peppersaus

Litt gulrot og det grønn fra vårløk

2 dl. matfløte

Buljong (eller salt)

1/2 ts. grovkvernet pepper

Litt sukkerkulør

Stek gulroten og hell på 2 dl. matfløte. Tilsett litt buljong, begynn med  litt og smak, tilsettt litt mer om nødvendig, og ca 1/2 ss. med grovkvernet pepper. La sausen småputre til den er blitt tykk, ca. 5-10 min. For mørkere farge kan du bruke litt sukkerkulør, men det er ikke nødvendig. Om du ikke har lav FODMAP buljong kan du bruke litt ekstra salt.

 

Lagre

Annonse
Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Annonse