Idag var første gangen jeg laget ytrefilet i sousvidemaskinen. Dessverre safet jeg litt for mye med 57 grader i 3 timer og kjøttet ble litt tørt. Neste gang skal jeg gå ned til 56 grader, men holde meg til 3 timer. Da jeg kjøpte sousvide maskinen trodde jeg det skulle være «bankers», men jeg skjønner jo nå at man rett og slett må prøve seg litt frem for å komme frem til den ultimate temperaturen/tiden. Mye av middagen ble reddet med sausen og tilbehøret.
Ytrefileten ble pepret og vakumpakket. Etter 3 timer i sousvidemaskinen stekte jeg den raskt på varm stekepanne.
Smørstekt gulrot
Gulrot
Smør
Salt og pepper
Skrell gulroten og del den opp i tynne staver. Kutt litt vårløk (kun det grønne) og bland med gulroten. Smelt en god klatt med smør i stekepannen og surr gulrot- og vårløkblandingen i 5-7 min. Smak til med salt og pepper.
Peppersaus
Litt gulrot og det grønn fra vårløk
2 dl. laktosefri matfløte
Buljong (eller salt)
1/2 ts. grovkvernet pepper
Litt sukkerkulør
Stek gulroten og hell på 2 dl. matfløte. Tilsett litt buljong, begynn med litt og smak, tilsettt litt mer om nødvendig, og ca 1/2 ss. med grovkvernet pepper. La sausen småputre til den er blitt tykk, ca. 5-10 min. For mørkere farge kan du bruke litt sukkerkulør, men det er ikke nødvendig. Om du ikke har lav FODMAP buljong kan du bruke litt ekstra salt.
0 kommentarer