Denne oppskriften på glutenfri rød saus fikk jeg på heimkunnskapen, i 7. klasse på ungdomsskolen. De som er på min alder vet hva «heimkunnskap» er, mens den yngre garde sitter sikkert og lurer på hva i alle dager det er for et fag. Jeg må innrømme at jeg ikke vet hva det heter lenger, eller om de i det hele tatt har faget. Da poden var liten het det «mat og helse» ihvertfall…
Jeg husker fortsatt det mislykkede forsøket til nabo(mannen) min. Han rørte for mye og det hele ble bare veldig seigt. Rådet er derfor: IKKE rør for mye i blandinger med potetmel (gjelder også potetmos forresten)!
Oppskriften er ihvertfall veldig enkel, men veldig god!
Glutenfri rød saus
1 dl. vann
1 dl. lav FODMAP saft (bruk en du vet du tåler, FUN light er lavFODMAP)
Fremgangsmåte
Kok opp 1 dl. vann og saften og ta kjelen av kokeplaten. Bland 1 ts. potetemel med litt (ca. 0,25 dl) kaldt vann og hell blandingen i en tynn stråle i den varme saften mens du rører forsiktig. Gi et lite oppkok og avkjøl. God til både riskrem og laktosefri iskrem!
0 kommentarer