Denne oppskriften på glutenfri rød saus fikk jeg på heimkunnskapen, i 7. klasse på ungdomsskolen. De som er på min alder vet hva «heimkunnskap» er, mens den yngre garde sitter sikkert og lurer på hva i alle dager det er for et fag. Jeg må innrømme at jeg ikke vet hva det heter lenger, eller om de i det hele tatt har faget. Da poden var liten het det «mat og helse» ihvertfall…

Jeg husker fortsatt det mislykkede forsøket til nabo(mannen) min. Han rørte for mye og det hele ble bare veldig seigt. Rådet er derfor: IKKE rør for mye i blandinger med potetmel (gjelder også potetmos forresten)!

Oppskriften er ihvertfall veldig enkel, men veldig god!

Lagre

Glutenfri rød saus

1 dl. vann

1 dl. lav FODMAP saft (bruk en du vet du tåler, FUN light er lavFODMAP)

Fremgangsmåte

Kok opp 1 dl. vann og saften og ta kjelen av kokeplaten. Bland 1 ts. potetemel med litt (ca. 0,25 dl) kaldt vann og hell blandingen i en tynn stråle i den varme saften mens du rører forsiktig. Gi et lite oppkok og avkjøl. God til både riskrem og laktosefri iskrem!

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.