Laktosefri riskrem er kjempegodt om man føler seg litt tufs. Da jeg var som dårligst, da jeg startet på lavFODMAP-dietten, hadde jeg ikke lyst på mat i det hele tatt. Det eneste jeg hadde lyst på var laktosefri riskrem.

Les også: Er lavFODMAP-dietten melkefri?

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Etter å ha gått ned 5-6 kilo  (fordi jeg var så syk) trengte jeg dessuten litt ekstra kalorier, så det ble mye laktosefri riskrem! Denne riskremen passer ikke bare om du er litt tufs. Den er perfekt etter julemiddagen og kjempegod til «søndagsdessert». (Man føler seg litt gammel når man snakker om søndagsmiddag og søndagsdessert. Jeg husker nemlig godt at hele familien var samlet og vi hadde noe ekstra godt til søndagsmiddag. Da satt vi lenge ved middagsbordet, snakket, diskuterte og koste oss.)

Heldigvis er risgrøt lav FODMAP så lenge man bruker laktosefri melk. Om du ikke orker å lage risgrøt fra bunnen av har TORO en laktosefri, ferdig risgrøt.

Lagre

Lagre

Til ca. 6 porsjoner laktosefri riskrem trenger du:

8 dl. risgrøt (bruk den vanlige, ikke hurtigrisen. Hurtigrisen blir ikke like kremet som den vanlige.)

3 dl. laktosefri kremfløte

1-2 ts. vaniljesukker

25-30 g. melis

Lagre

Lagr

Lagre

Lagre

Fremgangsmåte:

Bland laktosefri kremfløte, vaniljesukker og melis og pisk til krem. Vend kremblandingen forsiktig inn i risgrøten. Smak ev. til med mer melis. Serveres som den er, med rørte bær eller rød saus av saft alt etter hva du selv tåler.

laktosefri riskrem lavFODMAP

Riskremen kan fryses. Bruker du 0,8 dl. begre tiner riskremen på en times tid og du vil alltid har noe godt lavFODMAP-digg for hånden!

Ikke lyst på riskrem, men iskrem? Prøv da:  Laktosefri iskrem

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.