Laktosefri hjemmelaget iskrem er kjempelett å lage og man trenger ikke ismaskin!

Til gebursdagen min fikk jeg en skikkelig ismaskin. Ikke en slik som du må fryse ned i 24 timer før den skal brukes, men en ismaskin med kompressor. Dvs. at maskinen selv fryser ned bollen og bevarer den lave temperaturen, og det går fort. Jeg tror ikke det tar mer enn 30 sek. å få bollen ned til minus 20 grader! Maskinen er stor ja, men den går akkurat ned i en Ikea skuff.

Laktosefri hjemmelaget iskrem, basisoppskrift:

3 dl. laktosefri kremfløte

3 eggeplommer (eggehvitene kan du lage marengs/pavlovakaker av)

100 g. sukker (om du bruker noe annet som er søtt i, kan du ta vekk litt av sukkeret)

1-2 ss. vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Pisk fløten stiv. Pisk eggeplommene sammen med sukkeret og vaniljesukkeret. Bland kremen forsiktig med eggeblandingen og putt massen ismaskinen. Om du ikke har ismaskin kan du putte isen i fryseren. Denne oppskriften inneholder relativt mye eggeplommer og bare fløte (ikke melk), noe som gjør at den ikke krystalliserer seg. Det går derfor fint å bare putte isen i fryseren uten å måtte røre i den hvert 30. min.

Du kan smakstilsette isen med det du selv ønsker: Sjokolade, pistasjpasta, nøtter, frukt (most eller hakket) eller kjeks. Her det kun fantasien som setter grenser!

Om du ikke skal spise all isen med en gang kan du fryse den ned i en tett boks eller små porsjonsbegre.

Oppskrift på laktosefri karamellsaus

Oppskrift på laktosefri sjokoladesaus

 

 

 

 

Lagre

Annonse
Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

6 Kommentarer

  1. Karoline

    Hei!
    Går det an å lage iskrem uten iskremmaskin? Og vet du om det finnes is å få kjøpt i butikken som er lavFODMAP?
    Mvh.
    Karoline

    Svar
    • Cecilie

      Jepp, går helt fint å lage iskrem uten maskin. Bare rør i den innimellom når du fryser den, slik at du unngår iskrystaller. Ellers har Diplom Is en veldig go laktosefri og lavFODMAP iskrem som heter FRI. Anbefales! Xxx.

      Svar
  2. Lene-Marie

    Hei! Ang. Basisoppskriften på iskrem så lurer jeg på hvor mange porsjoner det blir sånn ca?

    Svar
    • Cecilie

      Hihi, det kommer an på hvor mye du spiser… 😉 Jeg tipper 3-4 porsjoner. C.

      Svar
  3. Jørgen

    Hei!

    Jeg lurer på om du har testet å lage yoghurtisen uten å røre hvert 30 min? Er det fordi den inneholder yoghurt som gjør at du ikke bare kan la isen stivne?

    Forøvrig veldig fornøyd med isen! Sandwich med denne isen ble knallgodt.

    Svar
    • Cecilie

      Hei, og bekalger sent svar!
      Jeg har pleid å bruke ismaskin og da trenger jeg ikke å røre i isen i det hele tatt. 🙂 Og ja, yoghurt er det lite fett i og da vl den krystallisere seg raskere. Hvis du ikke rører i den vil/kan den krystallisere seg, men det er ikke noe krise. Veldig kjekt at du liker isen! 🙂 C.

      Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Annonse