Noen ganger har man ikke lyst på tomatbasert pizza, da er hvit kyllingpizza virkelig å anbefale!

Her har jeg brukt pizzamelet fra Villa Paradiso, men etter at denne oppskriften ble til har jeg funnet opp en enda bedre oppskrift på pizzabunn. Når pizzamelet fra Villa Paradiso i tillegg er litt vanskelig å få tak i, vil jeg absolutt anbefale den nye oppskriften.

Bunn

4 dl. vann

500 g. mel

1/2 pakke gjær

1/2 dl. olivenolje

2 ts. salt

1 ts. sukker

Bland alt sammen og la det heve.

Lag marinade til kyllingen

3-4 ss. ketcup

1 ss. balsamicoglaze

1-2 ts. salt

1-2 ts. pepper

Cayennepepper

(Smak deg frem med krydder)

1-2 kyllingfileter skjæres i biter og legges i blandingen.

Fremgangsmåte

Kjevle ut bunnen.

Halvstek bunnen på 220 g. i 5-6 min.

Dryss på ost, kyllingen og bacon og stek i 14-18 min til osten har smeltet og kyllingen er ferdigstekt.

Her i huset er vi helt enige om at dette er en av de beste bunnene jeg har laget og det er ikke siste gangen vi kommer til å lage «hvit» pizza! Mannen sa følgende: «Man skulle ikke tro at du hadde gått på noe kompromiss med ingrediensene (glutenfri bunn, ikke løk, hvitløk og tomatsaus) i dag, for dette var knallgodt!»

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.