Siden magen min er ganske så fisefin, dvs. fru-vil-ikke-ha-fiber har jeg store problemer med glutenfrie knekkebrød med mye frø. Jeg måtte derfor finne på min egen oppskrift på glutenfrie knekkebrød, uten så mye frø og fiber. Etter å ha testet ut litt forskjellig har jeg kommet frem til en veldig god oppskrift.

Til ett stekebrett glutenfrie knekkebrød trenger du:

230 g. vann

50 g. olje

90 g. havremel (lag havremel selv)

90 g. TORO glutenfri lys blanding

1 ts. bakepulver

40 g. solsikkekjerner (kan droppes)

Litt salt og sesamfrø til å strø på toppen

Fremgangsmåte: Sett ovnen på 160 g. varmluft. Bland vann, olje, mel, bakepulver og solsikkekjerner i en bolle. La blandingen stå å svelle i 10 min.

Smør blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Strø overflaten med litt salt og sesamfrø og stek knekkebrødet i 10 min. på midterste rille. Ta brettet ut og del knekkebrødet i mindre biter med et pizzahjul. Stek videre i 50 min.

La knekkebrødene bli kalde på en rist og oppbevar de i en tett boks.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

9 Kommentarer

  1. Mona

    Disse var skikkelig gode. 🙂 Jeg tåler heller ikke mye fiber, så disse er midt i blinken. 🙂 Jeg hadde ikke solsikkekjerner, men hakket litt valnøtter og hadde i. Ble veldig godt.

    Svar
    • Cecilie

      Oj, det var et godt tips og skal prøves, tusen takk! 🙂 Xxx.

      Svar
  2. S

    Går det an å bruke rismel istedenfor havremel tror du?

    Svar
    • Cecilie

      Da tror jeg heller at jeg bare ville brukt lys, glutenfri melblanding, men det er bare å prøve med rismel. Det bør gå bra det og, vil jeg tro! 🙂 Xxx

      Svar
      • S

        Da prøver jeg med lys blanding på alt!

        Svar
  3. Christine

    Skal prøves! ?
    Hvilken olje bruker du?

    Svar
    • Cecilie

      Jeg bruker solsikke- eller maisolje. Synes de er best fordi det er lite/ingen smak på de. C.

      Svar
  4. Anita

    Hei! Dette virker som en fin oppskrift! Men jeg har ikke varmluftsovn. Har du boen forslag til hvordan jeg kan få det til i vanlig ovn?

    Svar
    • Cecilie Hauge Ågotnes

      Ja, jeg ville bare prøvd med litt lavere temperatur og lengre steketid. C.

      Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.