Knekkebrød med chiafrø, noe så utrolig godt!
Av en eller annen merkelig grunn er ikke magen min veldig glad i knekkebrødene jeg lager og jeg aner at det, selv om det er lite havre i, fortsatt er for mye havre for magen min. Jeg har derfor prøvd meg frem med en ny oppskrift på glutenfrie knekkebrød med chiafrø, med litt mindre havre.
Disse virker det som om jeg tåler bedre heldigvis! Og det beste? Jeg tror smaken også er bedre… (mannen, som ikke trenger å spise lavFODMAP, spiste halvparten, minst! Anbelafer derfor å lage opp flere porsjoner, om du har tid!)
Glutenfrie knekkebrød med chiafrø
(ett brett)
210 g. vann
20 g. chiafrø
45 g. (glutenfritt) havremel* (Slik lager jeg havremel av havregryn)
50 g. olje
115 g. glutenfritt mel
30 g. solsikkekjerner (kan sløyfes)
1 ts. bakepulver
Litt flaksalt
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 160°C
Putt vann, chia-frøene og havremelet i en bolle og la det svelle i 15-20 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene.
Smør røren ut over en bakepapirkled stekeplate. Alternativt kan du kjevle røren ut mellom to bakepapir.
Strø litt flaksalt på toppen og stek i 10 min. Ta brettet ut av ovnen og bruk et pizza-hjul for å skjære knekkebrødet i mindre biter. Stek knekkebrødene videre i ca. 45 minutter, eller til de er harde og tørre.
Oppbevar knekkebrødene i en tett boks.
*Med mindre du har cøliaki trenger du ikke glutenfrie havregryn.
TIPS 1: Disse knekkebrødene/kjeksene er like gode til ost (harde og halvharde hvite oster er lavFODMAP fordi de er naturlig lave på laktose) og vin (det er kun de søte dessertvinene og lav GI-vin som e høy FODMAP, noen reagerer dog på (for mye) alkohol…) som med litt lavFODMAP-syltetøy på.
TIPS 2: Strø litt ekstra flaksalt på toppen og spis som snacks!
TIPS 3: Egner seg kjempegodt til å ha med på reise fordi de holder seg mye lengre enn vanlig brød.
Kan en bruke ferdig havremel, og vet ikke men kanskje solsikkefrøene også kan bløtkegges ???
Absolutt til begge deler! Lykke til! C.
Yum, dessa såg gode ut! 😀 Dei trur eg meste eg må prøve 😉
Gjør det, og fortell gjerne om du likte de! 🙂 C.
Hei, lurer på om dette også gjelder glutenfrie havregryn?..
Litt usikker på hva du spør etter her, men jeg prøver meg på å svare…. 🙂 Jeg blir enda mer dårlig av glutenfritt havregryn (AXA sitt ihvertfall) enn jeg blir av vanlig havregryn. Jeg tåler litt vanlig havregryn, men blir skikkelig guffen i magen av glutenfritt. Hvis du har cøliaki *må* du bruke glutenfritt havregryn, men om du ikke har cøliaki kan du bruke vanlig havregryn. C.
elsker disse knekkebrødene de er så gode på smak og blir akkurat sånn perfekt sprø, ikke så harde. Ett sprøsmål: jeg prøvde å lage oppskriften litt større og tilsette litt mere korn og mel, uten å øke mengden chiafrø, men da ble det ikke så bra. har du noe godt forslag når man skal lage større oppskirft? Jeg føler at det burde holde med to ss-skjeer chia frø på to bakebrett liksom:)
Hei,
jeg har dessverre ikke laget større oppskrift, så det kan jeg ikke svare deg på. Jeg tror dog at jeg bare ville endre alle ingrediensene likt/med samme forholdstall. C.