Syltet agurk og rødløk er utrolig godt, lett å lage og det passer til både kjøtt, som pålegg og i salater.

Jeg spiser ikke veldig mye agurk, mest fordi jeg sjeldent spiser en hel og da er det så mye som kastes. Likevel endte jeg opp med en hel haug med oppskjærte agurker i går, etter at jeg hadde holdt foredraget mitt på IBS-skolen. Det pleier å være ganske mye mat igjen etter lunsjen og i går var det mer enn normalt. Jeg tok derfor med meg både ost, skinke, tomater og paprika og laget en utrlig god tomat- og paprikasuppe (kommer oppskrift på det senere). Agurken hadde jeg tenkt å la ligge igjen, men siden det er dumt å kaste mat, så tok jeg den med meg.

I går, da jeg så posen med agutker i kjøleskapet, angret jeg bittelitt…

I morges fant jeg ut at jeg muligens kunne lage syltet agurk og at det da kanskje ville være godt med litt rødløk også!

NB! Syltet rødløk er lavFODMAP fordi FODMAP er vannløselig. Det vil si at FODMAPene i løken vil løse seg opp og gå ut i eddik- og sukkerlaken.. Hvis du er veldig sensitiv så kan det være lurt å prøve med en liten mengde først, men mange opplever at de tåler syltet rødløk.

Oppskrift på syltet agurk og rødløk

Agurk

Rødløk

1 del vann

1 del sukker

1 del blank eddik

(Dette betyr at om du bruker 1 dl. vann, så skal du bruke tilsvarende mengde med sukker og eddik.)

Fremgangsmåte

Skjær opp agurken og rødløken i tynne skiver.

Kok opp vann, sukker og eddik og la det småkoke til alt sukkeret er smeltet.

Legg agurken og rødløken i et glass med lokk og hell over eddik- og sukkerlaken til glasset er nesten fullt. Skru lokket godt på og la det stå i minst noen timer, men gjerne i noen dager.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg