Snåttings, hva i alle dager er det?

Snåttings er laget til figuren Snåtte i barneboken «Snåtte – himmelen lukter tyggis og promp». Snåtte er en liten grønn snott som bor i en nese ett eller annet sted. Høres ekkelt ut, men jeg skal love deg, Snåtte er verdens søteste! Jeg er faktisk litt usikker på om Snåtte har IBS, men om han lider av det, så lar han seg ikke sjenere av litt promping…. (Jeg burde antageligvis ikke skrive slik i en matblogg, men jeg regner med at folk med IBS takler dette! )

Forfatteren av boken er Catharina i Crazy-cat forlag. Jeg ble kjent med Catharina for 4-5 år siden, da vi begge gikk på etablererkurs. Jeg hadde litt andre planer etter at jeg måtte legge ned neglesalongen min pga. sykdom og Catharina skulle gi ut barnebok. Lite visste vi den gang at vi begge kom til å bli forfattere!

Jeg har fulgt Snåtte fra idee til «virkelighet» og har lenge hatt lyst til å lage noen grønne Snåtte-kaker. Det ble Snåtte-muffins, eller Snåttings, som min mann kalte det da han spurte om han kunne ta enda en muffins. For meg er det viktig at «allergimat» skal være inkluderende. Dvs. at maten skal være så god at man ikke skal behøve å lage to retter/kaker, men at alle skal kunne spise det samme. Spesielt for barn må dette være godt. Istedenfor å være den som får den kjipe maten, kan «allergibarnet» nå få den kule maten som alle vil ha! (Hehe, selv om det er spinat i både muffins og toppingen er disse Snåttingsene kjemegode og saftige!)

Gluten- og laktosefrie Snåttings

(10-12 stk.)

60 g. smør

80 g. sukker

1 egg

40 g. tint, frossen spinat

80 g. glutenfri lys melblanding

1/2 ts. bakepulver

50 g. laktosefri fløte

Topping:

80 g. laktosefri Philadelphia

60 g. mykt smør

50 g. sukker

10 g. tint, frossen spinat

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget og spinaten og rør godt. Tilsett resten av ingrediensene vekselvis. Legg røren i muffinsformer og stek de i 10-12 min. på midterste rille.

Lag topping: Rør sammen alle ingrediensene og smør/sprøyt det på muffinsene når de er blitt helt kalde.

Oppskrift på sjokolademuffins

 

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.