Lav FODMAP på reise i Toulouse

av | Land og steder | 0 kommentarer

Nå har jeg vært i Touolouse i 4 dager og i morgen reiser jeg hjem igjen. Med Nancy og Paris friskt i minne pakket jeg kofferten med div. glutenfrie tørrvarer som kjeks, risnudler, litt glutenfritt mel osv… Det viste seg at Toulouse skulle være «glutenfri/lav FODMAP-tørrmat-himmelen»! Opptil flere butikker hadde noe glutenfritt og en butikk hadde så stort utvalg som jeg aldri har sett før! Flere hyller på rad og rekke var fyllt med glutenfrie herligheter jeg aldri før hadde sett og jeg fikk omtrent den samme hjertebanken jeg får når jeg er på salg i yndlingsbutikkene mine: En blanding av ekstase og lykkefølelse!

Lav FODMAP på reise i Toulouse

Det var selvfølgelig mye glutenfritt laget med maismel, som jeg ikke tåler, men det var heldigvis også en del jeg kunne spise der. Det var dog mye søtt, som jeg ikke trenger, så jeg stod faktisk over å kjøpe så mye. Kjøpte med meg «Le Pain des Fleurs» kjeks/knekkebrød for de synes jeg er kjempegode, men kjempedyre her hjemme. I Toulouse var det halv pris!

Rent kjøtt og fisk får man alltid tak i!

Ellers er det, som andre steder i Frankrike, lett å få tak i f.eks. rent kjøtt med enten potet eller ris. Vi endte opp med å spise sushi flere dager i tillegg til at vi har leilighet slik at vi også laget litt mat selv.

For første gang på lenge spiste jeg også Mc. Donalds burger og pommes frites til lunsj. Jeg kastet brødet, skrapte av løken og spiste kjøttet og pommes frites’en, det gikk bra. Har vært litt småguffen i magen, men det var nok fordi jeg eksperimenterte litt med noen sauser to av dagene…

Dessverre har det vært ganske varmt og lummert så jeg er glad jeg hadde med meg nok migrenemedisin. I tillegg har jeg slitt litt med den ene foten, så sightseeing har det blitt heller lite med. Jeg satser på at jeg skal tilbake til Toulouse med friskere hode!

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

LavFODMAP på reise Leipzig
Land og steder

LavFODMAP på reise Leipzig

I forbindelse med skrivingen av boken lavFODMAP på reise, var jeg  og fotografen min i Tyskland for å gjøre research. Vi startet med noen dager i Berlin og tok deretter tog til Leipzig. Jeg hadde vært i Berlin, og for så vidt Tyskland, mange ganger før, men aldri i...

Les mer...

Land og steder

Hei fra Kypros!

Som jeg har skrevet før, så er å reise en av mine største hobbyer og jeg nekter å la meg stoppe av dustemagen min. Reisen til Kypros er den første turen etter at var så ekstremt dårlig da vi var i Kina og Johannesburg og etter at jeg begynte på lav FODMAP. Jeg har...

Les mer...