Som jeg har skrevet før, så er å reise en av mine største hobbyer og jeg nekter å la meg stoppe av dustemagen min. Reisen til Kypros er den første turen etter at var så ekstremt dårlig da vi var i Kina og Johannesburg og etter at jeg begynte på lav FODMAP. Jeg har derfor vært i overkant spent på denne turen.

Flymaten stod jeg glatt over. Jeg hadde laget meg niste med serranoskinke og glutenfrie tørrvarer. I tillegg visste jeg at det ville være hardkokte egg i KLM-loungen i Amsterdam.

Under flyturen brummet magen min litt, men jeg tror det var mest pga. at jeg var litt nervøs og spent og det var dessuten gudsjammerlig tidlig vi dro hjemmenfra (04.15). Magen min er nok, dessverre, et B-menneske!

I kofferten hadde jeg pakket noen glutenfrie kjeks, risnudler, rett-i-koppen tomatsuppe (kommer tlbake til den) og, merkelig nok, en haug med glutenfrie muffins. Da jeg pakket ut fant jeg ut at jeg hadde for lite vanlige kjeks og for mye søte saker. Ikke vet jeg hva jeg tenkte på da jeg pakket!

Til frokost i dag spiste jeg egg, laget i eggkokeren min, og skinke. Begge deler kjøpt på supermarkedet rett borti gaten. Jeg må si jeg følte meg ultrasmart da jeg satt og spiste varme, hardkokte egg uten at jeg hadde måttet bestille det fra room-service til en halv formue! Det tar nok ikke lang tid før eggkokeren min er spart inn igjen!

Til lunsj spiste jeg bare noen kjeks, en muffins og en pose med potetgull (liten).

Og til middag spiste jeg noe jeg trodde var smart i tillgg til en muffins (jeg har jo så mange av de….) til dessert og litt potetgull til kvelds. Jeg hadde nemlig lest at Toro sin tomatsuppe med kjøtt skulle være grei. Jeg testet den hjemme før jeg dro og da gikk det veldig bra. Jeg laget derfor risnudler som jeg helte varmt vann over, altså, de ble ikke kokt, men de ble ganske myke. I tillegg blandet jeg inn tomatsuppen og la i litt kokt skinke. Jeg trodde jeg var så smart at jeg tok bilde av det, for a skryte litt.

(Her skulle det vært et bilde, men jeg tror det ble sensurert av det dårlige nettverket på hotellet her! 🙂 )

Jeg var nok litt for snar, for noen timer etter at jeg hadde spist startet treskeverket å gå sin vante, men akk så irriterende, gang. Nå er klokken snart 01.00 og det hyler og skriker så mye i magen min at jeg ikke får sove, både pga. de høye lydene men også fordi jeg har vondt i magen. Vondt på denne måte har jeg ikke hatt siden jeg var i Johannesburg (det var der jeg begynte å bli bedre).

Nå ligger jeg og prøver å finne ut om det kan ha vært tomatsuppen, at risnudlene ikke var skikkelig kokt eller at jeg rett og slett har spist i overkant mye karbohydrater, mye sukker og lite proteiner i dag. Og der var også lottoleken i gang igjen. Jeg blir sprø!

Håper på en bedre dag i morgen…

 

 

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg