Denne sjokoladekaken passer for alle som er glad i sjokolade og noe søtt!

Jeg får ofte spørsmål etter oppskrift på sjokoladekaker. Gluten- og laktosefri brownies kan du variere ved å ta glasur på, nøtter og/eller sjokoladebiter i røren og/eller annen pynt. Selv synes jeg sjeldent at laktosefri krem eller iskrem er feil til kaker. Spesielt krem, kan runde av en litt kraftig kake, som brownies er.

Oppskrift på laktosefri iskrem

Til en liten langpanne gluten- og laktosefri brownies trenger du:

200 g. smør

220 g. lys glutenfri melblanding

4 ss. kakao

4 egg

550 g. sukker

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smøret. Pisk eggene lett med en visp. Kaken skal ikke bli luftig, så det er viktig å ikke piske kraftig her. Tilsett sukkeret, glutemfritt mel blandet med kakao og til slutt smøret. Røren skal bli klumpefri, men skal ikke piskes mye. Om du tåler og ønsker kan du tilsette litt nøtter i røren.

Smør en liten langpanne eller bruk bakepapir og hell røren i langpannen. Stek kaken i 20-25 min.

Hvis du ikke er så glad i brownies vil du kanskje like denne varianten av verdens beste med sjokolade og sjokolademousse!

 

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

8 Kommentarer

 1. Marita

  Supre oppskrifter!

  Er det samme hva slags glutenfri melblanding man bruker i denne oppskriften?

  • Cecilie

   Ja, så lenge de er lavFODMAP så! 🙂 Dvs. pass på at det ikke er tilsatt eplefiber, ertemel, inulin eller roefiber/betefiber. Xxx.

 2. Mona

  Tenkte prøve denne i dag! Men er det virkelig 550g sukker?

  • Cecilie

   Vet du, akkurat nå sitter jeg i Hong Kong og så på oppskriften. Det er en stund siden jeg har laget denne nå, men jeg husker at jeg tenkte det var enorme mengder med sukker. Jeg tror det er sukkeret som gjør kaken så seig og god… 🙂 Jeg mener jeg prøvde med mindre sukker, men at det ikke ble bra. Haha, jeg husker jeg laget den oppskriften da vi hadde arbeidsfolk som malte huset og jeg tenkte at de måtte tro jeg var gal, som laget så mange like kaker…. 🙂 Xxx.

 3. Christine

  Kan man erstatte glutenfri melblanding med jyttemel?

  • Cecilie

   Hvis du tåler jyttemel tror jeg det skulle gå bra! (Jyttemel er ikke lavFODMAP.) C.

 4. Anita

  Tror du det hadde funket med Maismel? Eller kan det ødelegge smak, konsistens ?

  • Cecilie

   Hei, jeg har ikke prøvd med maismel selv, men du må gjerne prøve. Det er dog mulig konsistensen vil bli litt annerledes. Min erfaring med glutenfritt mel og glutenfrie melblandinger er at de oppfører seg veldig forskjellig. Det er grunnen til at jeg alltid oppgir hvilket mel jeg selv bruker. C.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.