Gluten- og laktosefri brownies

av | sep 22, 2014 | Desserter og kaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter | 8 kommentarer

Gluten- og laktosefri brownies

Denne sjokoladekaken passer for alle som er glad i sjokolade og noe søtt!

Jeg får ofte spørsmål etter oppskrift på sjokoladekaker. Gluten- og laktosefri brownies kan du variere ved å ta glasur på, nøtter og/eller sjokoladebiter i røren og/eller annen pynt. Selv synes jeg sjeldent at laktosefri krem eller iskrem er feil til kaker. Spesielt krem, kan runde av en litt kraftig kake, som brownies er.

Oppskrift på laktosefri iskrem

Til en liten langpanne gluten- og laktosefri brownies trenger du:

200 g. smør

220 g. lys glutenfri melblanding

4 ss. kakao

4 egg

550 g. sukker

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smøret. Pisk eggene lett med en visp. Kaken skal ikke bli luftig, så det er viktig å ikke piske kraftig her. Tilsett sukkeret, glutemfritt mel blandet med kakao og til slutt smøret. Røren skal bli klumpefri, men skal ikke piskes mye. Om du tåler og ønsker kan du tilsette litt nøtter i røren.

Smør en liten langpanne eller bruk bakepapir og hell røren i langpannen. Stek kaken i 20-25 min.

Hvis du ikke er så glad i brownies vil du kanskje like denne varianten av verdens beste med sjokolade og sjokolademousse!

 

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

8 Kommentarer

  1. Marita

    Supre oppskrifter!

    Er det samme hva slags glutenfri melblanding man bruker i denne oppskriften?

    Svar
    • Cecilie

      Ja, så lenge de er lavFODMAP så! 🙂 Dvs. pass på at det ikke er tilsatt eplefiber, ertemel, inulin eller roefiber/betefiber. Xxx.

      Svar
  2. Mona

    Tenkte prøve denne i dag! Men er det virkelig 550g sukker?

    Svar
    • Cecilie

      Vet du, akkurat nå sitter jeg i Hong Kong og så på oppskriften. Det er en stund siden jeg har laget denne nå, men jeg husker at jeg tenkte det var enorme mengder med sukker. Jeg tror det er sukkeret som gjør kaken så seig og god… 🙂 Jeg mener jeg prøvde med mindre sukker, men at det ikke ble bra. Haha, jeg husker jeg laget den oppskriften da vi hadde arbeidsfolk som malte huset og jeg tenkte at de måtte tro jeg var gal, som laget så mange like kaker…. 🙂 Xxx.

      Svar
  3. Christine

    Kan man erstatte glutenfri melblanding med jyttemel?

    Svar
    • Cecilie

      Hvis du tåler jyttemel tror jeg det skulle gå bra! (Jyttemel er ikke lavFODMAP.) C.

      Svar
  4. Anita

    Tror du det hadde funket med Maismel? Eller kan det ødelegge smak, konsistens ?

    Svar
    • Cecilie

      Hei, jeg har ikke prøvd med maismel selv, men du må gjerne prøve. Det er dog mulig konsistensen vil bli litt annerledes. Min erfaring med glutenfritt mel og glutenfrie melblandinger er at de oppfører seg veldig forskjellig. Det er grunnen til at jeg alltid oppgir hvilket mel jeg selv bruker. C.

      Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.