Gluten og laktosefrie fudge er en oppskrift som egentlig ble til for mange år siden. Da jeg eksperiementerte med å lage karamellsaus eller dulce de leche kom jeg til å koke den litt for lenge – resultatet ble deilig, myk, søt karamell. Denne oppskriften er derfor sikkert litt anderledes enn vanlig fudge. Mulig den burde fått et annet navn enn gluten og laktosefrie fudge…. Poenget er at den SMAKER helt fantastisk og er superlett å lage.

Vil du vite mer om lavFODMAP og melk?

Til 16 små biter med gluten og laktosefrie fudge trenger du:

2 dl. laktosefri kremfløte

60 g. sukker

Tilbereding:

Brun sukkeret i en kaserolle og hell fløten over. Varm opp blandingen mens du rører og la det hele stå å småputre i 15-20 minutter. Fløteblandingen skal da ha tyknet, hvis ikke må du la den småkoke litt til.

(Her var det opprinnelig en video, men fordi siden blir veldig treg med video legger jeg den ut på Instagram: www.instagram.com/lavfodmap_no istedenfor.)

Når fudgen er tyknet heller du den over i en liten rektangulær form (jeg tror min er 12*12 cm) og sett den kaldt. Når fudgen er helt kald skjærer du den i biter. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

TIPS: Du må gjerne tilsette litt hakkede nøtter i fudgen. Jeg brukte ca. 1 ss. salte, hakkede peanøtter og syntes det var veldig godt med det salte mot det søte i tillegg til at nøttene ga litt tyggemotstand.

 

 

Lagre