Kalenderen sier at det skal være sol og sommer, men været i Bergen denne sommeren har vært heller begrederlig. Siden vi ikke kan gjøre noe med været får vi gjøre det beste ut av det og kose oss inne.

Jeg elsker sorbet og det beste med den er at den er naturlig laktosefri og glutenfri. I går fikk jeg lyst til å prøve noe nytt: sitronsorbet med koriander og chili. For de som ikke liker koriander er det kanskje ikke helt det store, men jeg digget det! Jeg har ismaskin med kompressor, men du kan fint lage denne uten ismaskin. Legg sobeten i en stor boks i fryseren og rør godt i den innimellom, ca hver halvtime.

TIPS: Laktosefri iskrem er også godt til dessert!

Sitronsorbet med koriander og chili

(Til 3-4 personer)

1,5 dl. sukker

3 dl. vann

1,5 dl. sitronsaft

Frisk koriander

ca. 1/2 ts. chiliolje (jeg brukte en som er veldig sterk, så om du bruker en som ikke er fullt så sterk kan det være du må bruke litt mer. Du kan ev. bruke litt rent chilipulver)

1 eggehvite

Fremgangsmåte

Kok opp vannet og hell i sukkeret. Rør til sukkeret har løst seg opp og sett sukkerlaken kaldt. Pisk eggehviten stiv. Når sukkerlaken er kald heller du i i sitronsaften og putter oppi frisk koriander.

koriander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruk en stavmikser for å mose korianderen. Hell den stivpiskede eggehviten i røren og bland inn chilioljen/chili. Hell røren i ismaskinen. Kjør maskinen til det er blitt sorbet eller sett den i en boks i fryseren og rør jevnlig slik at det ikke danner seg iskrystaller.

Serveres med jordbær (spesielt om du har gjester, da unngår du at de tror de får potetmos… 🙂 )

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.