Rask lavFODMAP gluten- og laktosefri bløtkake

av | Desserter og kaker, lavFODMAP oppskrifter | 0 kommentarer

Rask lavFODMAP gluten- og laktosefri bløtkake er perfekt når du plutselig får gjester eller f.eks. på hyttetur.

Jeg husker da jeg var liten og vi skulle på påskeferie. Se for deg to voksne, tre barn, liten bil med en kjempelast på taket og 15 min. å gå opp til hytten, som hverken hadde innlagt vann eller fryser. Dette var i tillegg på Kvamskogen, 5 mil utenfor Bergen, så farene for regnfull påskeferie var stor. Dvs. mange klesskift, mye kos inne og all bagasje måtte vurderes nøye, både av hensyn til hva vi fikk plass til i bilen/på taket og hvor mange ganger min stakkers far skulle måtte gå mellom bilen og hytten (merk: Bergen = høydeforskjeller, dårlig vær, dårlig føre ).

Toro var alltid med

Jeg kan erindre at Toro fikk sitt inntog med «ferdigmiksene» sine en gang på 80-tallet (?) og at min mor selvfølgelig var henrykt over det. Ikke fordi det var fantastisk godt, men det gjorde både logistikken og matlagingen litt enklere vil jeg tro. Hyttefasilitetene er blitt bedre og det er flere matbutikker med lengre åpningstider nå, men av og til kan det være greit å gjøre ting enkelt også i dag.

Toro har utvidet sitt repertoar siden den gang. Til og med for oss som må spise lav FODMAP har de et relativt godt utvalg nå. Denne bløtkaken er enda enklere enn Toro og selv minstemann i huset kan lage disse små kakene på 1-2-3!

Rask lavFODMAP gluten- og laktosefri bløtkake

Det gode med både laktosefri kremfløte og Semper sine ferdiglagde glutenfrie muffins er at de har lang holdbarhet. Dette er noe jeg derfor alltid har i huset! Da har man også en god base for små bløtkaker, muffins, cupcake…. kjært barn har mange navn!

Del muffinsene i to eller tre. Dynk alle delene godt med melk – bruk en teskje og la det renne litt og litt av. (Ulempen med Semper sine ferdige muffins er at de er veldig tørre!) Fyll med enten syltetøy og krem eller vaniljekrem og putt krem på toppen. Enkelt, greit og bedre enn man skulle tro!

TIPS:

Du kan også bruke hjemmelagde muffins fa fryseren.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.