LavFODMAP laktosefri vaniljekrem er superlett å lage!

Stort sett har jeg pleid å kjøpe vaniljekrem, slik man tilsetter melk og koker opp, men så kom jeg plutselig på at jeg lærte å lage vaniljekrem på «heimkunnskapen» (bruker de det navnet i dag mon tro?) i forbindelse med at vi laget skoleboller. Den kremen vi laget bestod av sukker, vaniljesukker, melk og maizena, og egnet seg overhodet ikke til frysing. Om denne kremen her kan fryses vet jeg ikke, men jeg tror ikke det…

LavFODMAP laktosefri vaniljekrem

1 dl. laktosefri melk

1 eggeplomme

15 g. sukker

Vaniljestang eller vaniljesukker

7 g. maizena

1 dl. laktosefri kremfløte

Tilbereding:

Varm opp melken, vaniljesukkeret (ev. del vaniljestangen og skrap ut frøene) og sukkeret og sett den til siden. Rør sammen eggeplommen og maizena. Hell den varme melken over og varm det hele forsiktig opp igjen. Kjøl ned.

Pisk ca. 1 dl. kremfløte og bland kremen med vaniljekremen. Ikke bruk all kremen til å begynne med, men smak til hvor mye krem du vil ha i vaniljekremen.

Oppskrift på laktosefri og glutenfri vaniljesaus

 

LavFODMAP laktosefri vaniljekrem

Jeg pleier å bruke dette vaniljesukkeret da jeg synes det smaker litt mer vanilje og ikke bare sukker.

Lagre

Lagre