[fusion_builder_container hundred_percent=»no» equal_height_columns=»no» menu_anchor=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» class=»» id=»» background_color=»» background_image=»» background_position=»center center» background_repeat=»no-repeat» fade=»no» background_parallax=»none» parallax_speed=»0.3″ video_mp4=»» video_webm=»» video_ogv=»» video_url=»» video_aspect_ratio=»16:9″ video_loop=»yes» video_mute=»yes» overlay_color=»» video_preview_image=»» border_color=»» border_style=»solid» padding_top=»» padding_bottom=»» padding_left=»» padding_right=»» type=»legacy»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ layout=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_color=»» border_style=»solid» border_position=»all» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding_top=»» padding_right=»» padding_bottom=»» padding_left=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» center_content=»no» last=»true» min_height=»» hover_type=»none» link=»» border_sizes_top=»» border_sizes_bottom=»» border_sizes_left=»» border_sizes_right=»» first=»true» type=»1_1″][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» content_alignment_medium=»» content_alignment_small=»» content_alignment=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» sticky_display=»normal,sticky» class=»» id=»» font_size=»» fusion_font_family_text_font=»» fusion_font_variant_text_font=»» line_height=»» letter_spacing=»» text_color=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»»]

For noen dager siden kom jeg på at jeg faktisk hadde skrevet et innlegg med oppskrift på glutenfrie potetlomper for lenge siden. Oppskriften ble aldri publisert, mest sansynlig fordi jeg ikke likte resultatet… I dag måtte jeg derfor eksperimentere videre for å komme frem til et resulatet som jeg vil lage i fremtiden. Dette kan helt klart bli en variasjon til vaflene og pannekakene min!

Lagre

Lagre

[/fusion_text][fusion_global id=»8351″][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» content_alignment_medium=»» content_alignment_small=»» content_alignment=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» sticky_display=»normal,sticky» class=»» id=»» font_size=»» fusion_font_family_text_font=»» fusion_font_variant_text_font=»» line_height=»» letter_spacing=»» text_color=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»»]

Om du ikke orker å lage glutenfrie potetlomper selv, så kan du kjøpe potetlomper som er laget med hvetemel, spelt eller havre (NB! De er ikke glutenfrie, men lavFODMAP fordi litt hvetemel og spelt er lavFODMAP.)

Les mer: Derfor er litt hvetemel lavFODMAP

Til 2 glutenfrie potetlomper trenger du:

100 g. kokt potet

10 g. kaldt smør

20  g. lyst, glutenfritt mel

Fremgangsmåte

Knus potetene med en gaffel og «gafle inn» kjøleskapskaldt smør. (Haha, ja, det betyr altså at du skal blande inn smøret….:) )  Fortsett med melet og kna deigen lett til slutt. Del deigen i to like emner og kjevle ut. Ikke fall for fristelsen til å kjevle lompene for tynne, da blir de tørre. Bruk MYE mel når du kjevler, hvis ikke vil deigen henge fast i bordet og alt går i ball!

Lagre

Lagre

[/fusion_text][fusion_global id=»8351″][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» content_alignment_medium=»» content_alignment_small=»» content_alignment=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» sticky_display=»normal,sticky» class=»» id=»» font_size=»» fusion_font_family_text_font=»» fusion_font_variant_text_font=»» line_height=»» letter_spacing=»» text_color=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»»]

Stek lompene på en tørr stekepanne på middels varme. Oppbevares i et klede.

Lag også: Glutenfrie knekkebrød

Glutenfrie potetlomper anbefales virkelig. Disse ble knallgode og ikke tørre i det hele tatt! (Jeg tror smørret er en nøkkelfaktor her. Forrige gang jeg laget lomper, laget jeg uten smør og de ble litt i tørreste laget for denne ganen!)

Lagre

Lagre

[/fusion_text][fusion_global id=»8605″][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

8 Kommentarer

  1. Marita

    Disse ser supergode ut! Tror du det er mulig å lage en større porsjon med disse og fryse de ned, eller vil de bli tørre da?

    Svar
    • Cecilie

      Jeg er dessverre redde de blir tørre, men det er bare å prøve (og gi beskjed om hvordan det går, om du er snill… 🙂 ) Xxx.

      Svar
  2. Ann Kristin

    hvilket mel og smør bruker du her?

    Svar
    • Cecilie

      Toro glutenfri lys blanding og helt vanlig smør. Trenger ikke laktosefritt smør siden vanlig smør er naturlig lavt på laktose.:-D Xxx.

      Svar
  3. Heidi

    Jeg bakte disse i dag. Ble supergode! Brukte mandelpoteter, meierismør og Toro lys melblanding. Kjevlet de mellom to ark bakepapir. De funket helt supert.

    Svar
    • Cecilie

      Så kjekt å høre, tusen takk for tilbakemeldingen! C.

      Svar
  4. Mirjam

    Desse var kjempegode. No har vi baka dei to gonger og både mann og barn elskar dei. Og så er deigen så utruleg lett å kjevle ut.

    Svar
    • Cecilie

      Veldig kjekt å høre at potetlompene falt i smak! Det er en stund siden jeg har bakt de nå og tror jeg må ta en runde snart igjen. 🙂 C.

      Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.