Nok en oppskrift fra mamma’en min: Brente mandler! Husk at mandler er lavFODMAP kun om du spiser 10 mandler. Spiser du mer kan du få for mye galaktaner og fruktaner, altså to forskjellige FODMAP. Likevel kan du jo lage disse, spise litt selv og gi resten i julepresang ev. gi til julegjestene dine?

Trenger du flere julekaker? Prøv gluten- og laktosefrie berlinerkranser

Brente mandler

2 dl. sukker

2 dl. vann

2,5 dl. mandler

1 ss. smør

Tilbereding

Smør et stor stykke matpapir med smør og legg det på kjøkkendisken eller et bord (må tåle litt varme).

Bland sukker, vann og mandler i en stekepanne og stek på middles-sterk varme til vannet har fordampet. Blandingen ser da ut som bare sukker og mandler og det ser ikke ut som om det skal bli noe i det hele tatt. Fortsett å stek til sukkeret smelter igjen! Når sukkeret er smeltet putter du smøret i blandingen og rører godt. Smøret vil gjøre mandlene blanke!

Hell blandingen utover på bakepapiret og bruk to gafler til å skille mandlene fra hverandre. Jeg husker da jeg var liten og min mor og far laget brente mandler, da måtte vi barn holde oss litt på avstand fordi brent sukker er varmt. I tillegg var min mor veldig nøye på at alle mandlene skulle skilles og se helt fine ut. Vel.. Jeg orker ikke å stresse, så mine mandler blir ikke like fine, men de smaker godt da!

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.