Denne oppskriften er en gammel oppskrift som jeg har fått av min mor, men som jeg har laget  glutenfri. Helt siden jeg var liten har mamma laget berlinerkranser, i år måtte jeg altså lage mine egne.

Jeg brukte TORO glutenfri lys melblanding. Siden den inneholder litt hevemiddel fløt kakene litt utover og de ble litt mer porøse enn originalen, men ikke så mye at det hadde stor effekt og kakene ble kjempegode!

Lag også smultringer!

Glutenfrie berlinerkranser

Ca. 40-50 stk.

1 kokt eggeplomme

1 rå eggeplomme

60 g. sukker

130 g. glutenfri lys melblanding

125 g. mykt smør (ikke smeltet!) i terninger

Eggehvite og perlesukker

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader. «Kras» den kokte eggeplommen med en gaffel og rør inn den rå eggeplommen. Pisk eggeblandingen og sukkeret godt. Tilsett smøret litt og litt mens du pisker og bland til slutt inn melet. Dekk deigen med plast og la den stå i kjøleskapet i noen timer, eller natten over.

Trill ut tynne pølser og form dem til små kranser. Godt råd: Ta av biter av deigen og la resten stå i kjøleskapet. Det er mye lettere å trille ut pølsene når deigen er helt kald.

Pensle kakene med eggehvite og dypp de så i perlesukker. (Jeg hadde bare brunt sukker og det gikk veldig bra!)

Stek berlinerkransene i 8-10 min.

Vil du ha mer juledigg? Prøv brente mandler.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.