Hvis du, som meg, har mye rips i hagen kan jeg anbefale å lage konsentrert ripsgele!

Ripsgele.. kjøleskapet er fullt! Heldigvis har jeg nå funnet mange måter å bruke gele’en på. (Jeg skrev en oppskrift for noen uker siden, men har nå funnet den ultimate oppskriften, etter litt prøving og feiling… )

Prøv gjerne denne varianten med chili!

Konsentrert ripsgele

Kok opp ripsene og la de koke til de har saftet seg skikkelig, 10-15 min.

Sil saften og mål opp.

Lagre

For hver liter ripssaft brukes 750 g. sukker. Kok opp saft- og sukkerblandingen og la småputre i 20-30 min. Gele’en kan fryses, men den kan også helles på rene, kokte glass, ev i små plastbegre med lokk på. Ved sistnevnte er jeg noe usikker på holdbarheten, men jeg vil tro det er relativt lang holdbarhet både pga. mengden sukker, men også fordi rips inneholder mye naturlig pektin, som i seg selv er konserverende.

I de kommende ukene vil det komme oppskrifter med utgangspunkt i denne konsentrerte ripsgele’en. Stay tuned!

NB! Rips er ikke testet av Monash University, som tester matvarer for FODMAP. Jeg har forhørt meg med andre som følger lavFODMAP-dietten og har hørt at mange tåler rips. Jeg vil dog anbefale at du prøver deg frem selv, som med det meste annet.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. Julianne Lyngstad

    Det er jo dét det dietten handler om, en må nesten prøve seg litt fram for å finne sin toleranse for forskjellige matvarer. Ingen tarm er helt like 🙂 Ripsgeléen så veldig godt ut! Jeg har fryseren full av rips selv.. Har virkelig ikke plass til noe annet 😛

    • Cecilie

      Du kan lage ripsgele av frosne rips også! 🙂

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.