For en stund siden skrev jeg om flytende laktase for å spalte laktosen i melk og meieriprodukter og jeg lovet å fortelle om det virker.

Først må jeg si at jeg er veldig laktoseintolerant. Dette har jeg også fått bekreftet via blodprøve. Likevel tålte jeg litt laktose da jeg var yngre og for noen dager siden ville jeg derfor teste hvor lite jeg egentlig tåler.

Lagre

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Jeg drakk 1 dl. melk i kaffen min. 1-1,5 timer etterpå satt jeg på do og resten av dagen var ødelagt med mageknip. Jeg visste egentlig om dette, men tenkte altså at jeg ville teste bare for å være helt sikker.

Flytende laktase

Jeg har drukket 2-3 kopper med kaffe, med ca. 1 dl. melk i hver enste dag i flere uker nå. Jeg har brukt vanlig melk med  flytende laktase for å spalte laktosen, ca. 20 dråper i en melkekartong på 1,75 ml. Siden jeg ble ganske dårlig av 1 dl. vanlig melk, uten laktase, tror jeg derfor jeg kan konkludere med at det fungerer veldig bra med flytende laktase!

I tablettform

Laktase finnes også i tablettform. Du får kjøpt laktasetabletter på apoteket, men også på iHerb, jeg har skrevet om disse her. Jeg har dog vært litt feig, jeg har ikke testet de ut, inntil i morges.

Lagre

Artikkelen fortsetter etter annonsen

1 dl. vanlig melk ble laget til kaffe-latten min i morges. Før jeg drakk kaffen tok jeg en laktasetablett. Nå er det ettermiddag og jeg har fortsatt ikke merket noe ubehag og jeg tror derfor jeg kan konkludere med at tablettene også fungerer.

(Dette innlegget ble skrevet for en stund siden og siden den gangen har jeg også testet med is og sjokolade. Laktasetablettene som selges her i Norge inneholder ca 5000 FCC enheter med laktaseenzym. Når jeg har spist melkesjokolade, som inneholder relativt mye laktose, har ikke dette vært nok. Om du drikker mye melk, spiser brunost, melkesjokolade etc… kan det derfor være du må ha 2 tabletter. I utlandet kan du få kjøpt laktasekapsler med høyere FCC. Jeg har kjøpt noen i Tyskland med 14500 FCC og i England med 7500 FCC.)

Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har testet dette før, det gjør nemlig livet mitt mye enklere. Tenk, nå kan jeg spise både is og andre matvarer med melk i når jeg f.eks. er på ferie! Jeg anbefaler derfor ALLE å teste ut laktase, enten i flytende form og/eller tablettform (nei, jeg tjener ingenting på dette, så det er ikke reklame….).

Lagre