For noen dager siden kokte jeg høne og det ble masse god kraft (kok hønen i 2-3 timer sammen med gulrot, persille, det grønne fra purren, salt, pepper og ellers det du har i kjøleskapet). Av kraften laget jeg en superenkel gluten- og laktosefri tomatsuppe.

Les også: Slik lager jeg hjemmelaget ketchup

Har du ikke kraft kan du bruke oksefond fra Touch of Taste, som er uten løk og hvitløk og helt lavFODMAP. Dette er ingen fancy tomatsuppe med masse gode råvarer, men den er enkel og rask å lage og ikke minst, veldig god for de som egentlig ikke liker tomat siden det ikke er noen tomatbiter i!

Trenger du dessert? Prøv denne sjokolademousskaken!

Gluten- og laktosefri tomatsuppe, 1-2 porsjoner

Litt nøytral olje

110 g. tomatpure

1 ts. rismel

5 dl. hjemmelaget kraft eller kjøttfond/kalvefond/kyllingfond  fra Touch of Taste (alle disse er sjekket, og er lavFODMAP)

1 ss. soyasaus (for dem med cøliki må det være glutenfri soyasaus, vanlig soyasaus er lavFODMAP)

1 ss. sukker

Salt, pepper, cayennepepper, ingefær

1/2 dl. laktosefri matfløte

Fremgangsmåte:

Les mer: Hvorfor er surdeig av spelt lavFODMAP, mens vanlig spelt er høy FODMAP?

Varm opp ca. 1 ss. nøytral olje og fres tomatpure i 20-30 sek. Tilsett rismelet og bland godt. Tilsett kraften og kok opp. La suppen småputre i 10 min. og smak til med det krydderet du ønsker. Hvor mye sukker du må bruke er avhengig av hvor mye syre det er i tomatpure’n. Tilsett fløten til slutt.

Denne suppen har mange muligheter. Den kan spises som dette, når du bare har lyst på noe godt og varmt og egentlig ikke er så sulten eller du kan koke et egg, litt risnudler eller ris, eller lage kjøttboller (se oppskrift i boken min)… En skive eller to med surdeigsbrød av spelt gjør også at dette blir en mettende lunsj.

 

Lagre

Lagre