Hjemmelaget ketchup, er det nødvendig da? Tja… Det var en gang det gikk rykter om at Idun sin ketchup inneholdt løk. Heldigvis kom det frem at dette var feil, den inneholder nemlig bare løkaroma, og aroma er lavFODMAP. Så ja, Idun sin ketchup ER lavFODMAP (det samme er First Price sin ketchup). Mange synes nok at Idun sin ketchup er i kjedeligste laget. Da er det jo superbra at det er mulig å lage sin egen, hjemmelaget ketchup, med sin egen lille vri!

Lagre

Artikkelen fortsetter etter annonsen

(Haha, hvis du er som meg, som ofte lager mat «på slump» så kan jeg love deg at du sjeldent vil få samme smaken to ganger… 🙂 )

Prøv også: Hjemmelaget sweet chilisaus

Jeg har tatt utgangspunkt i ketchupen til Trine fra Trines matblogg, men har endre litt på oppskriften for å gjøre den lavFODMAP og for å få den slik som jeg selv liker den. Husk at du kan lage din helt egen lille vri med det du måtte ha av krydder!

Hjemmelaget ketchup

1-2 ss chiliolje

1 ss. tomatpure

1 boks hermetiserte, hakkede tomater

ca. 50 g. revet gulrot (ikke nødvendig, men gulroten lager en veldig god, og naturlig, sødme)

50 g. sukker

1/2 dl. eddik

1 ss. soyasaus

litt salt

Fremgangsmåte:

Stek gulroten raskt i chilioljen og tilsett tomatpure. La det frese litt før du tilsetter resten av ingrediensene, men vent med saltet.

Lagre

Artikkelen fortsetter etter annonsen

La blandingen småkoke i ca. 45 min. Mos ketchupen med stavmikser til slutt og smak til med salt. Utrolig enkelt og utrolig godt!

Prøv også: LavFODMAP bolognese

TIPS: Tilsett litt krydderurter, det grønne fra vårløken og/eller gressløk. Jeg valgte å lage min så «plain» som mulig rett og slett for å vise at det er mulig å lage god lavFODMAP-mat med enkle ingredienser.

Lagre