Hjemmelaget ketchup, er det nødvendig da? Tja… Det var en gang det gikk rykter om at Idun sin ketchup inneholdt løk. Heldigvis kom det frem at dette var feil, den inneholder nemlig bare løkaroma, og aroma er lavFODMAP. Så ja, Idun sin ketchup ER lavFODMAP (det samme er First Price sin ketchup). Mange synes nok at Idun sin ketchup er i kjedeligste laget. Da er det jo superbra at det er mulig å lage sin egen, hjemmelaget ketchup, med sin egen lille vri!

Lagre

(Haha, hvis du er som meg, som ofte lager mat «på slump» så kan jeg love deg at du sjeldent vil få samme smaken to ganger… 🙂 )

Prøv også: Hjemmelaget sweet chilisaus

Jeg har tatt utgangspunkt i ketchupen til Trine fra Trines matblogg, men har endre litt på oppskriften for å gjøre den lavFODMAP og for å få den slik som jeg selv liker den. Husk at du kan lage din helt egen lille vri med det du måtte ha av krydder!

Hjemmelaget ketchup

1-2 ss chiliolje

1 ss. tomatpure

1 boks hermetiserte, hakkede tomater

ca. 50 g. revet gulrot (ikke nødvendig, men gulroten lager en veldig god, og naturlig, sødme)

50 g. sukker

1/2 dl. eddik

1 ss. soyasaus

litt salt

Fremgangsmåte:

Stek gulroten raskt i chilioljen og tilsett tomatpure. La det frese litt før du tilsetter resten av ingrediensene, men vent med saltet.

Lagre

La blandingen småkoke i ca. 45 min. Mos ketchupen med stavmikser til slutt og smak til med salt. Utrolig enkelt og utrolig godt!

Prøv også: LavFODMAP bolognese

TIPS: Tilsett litt krydderurter, det grønne fra vårløken og/eller gressløk. Jeg valgte å lage min så «plain» som mulig rett og slett for å vise at det er mulig å lage god lavFODMAP-mat med enkle ingredienser.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

8 Kommentarer

 1. Nina

  Har du noe formening om holdbarhet på denne – mot Idun sin da – bruker ikke så må mye ketchup, men bare av og til

  • Cecilie

   Hmmm, nå spør du vanskelig, men jeg vil tro noen uker, om du har den i et glass med lokk og i kjøleskap?

   • Nina

    Supert, det er mer enn bra nok svar- lukter meg jo frem til om det er spiselig, men hadde det vært ett par dager hadde jeg vel holdt meg til Idun 🙂

    • Cecilie

     Hehe, du merker det bok før den går ut av seg selv! 😉

 2. Ingrid Gunby

  Hei, ser denne oppskriften er ett år gammel, men håper du ser kommentaren allikevel.
  – Går det fint å droppe sukker for å få den sukkerfri?

  • Cecilie

   Hei,
   Du kan droppe sukker ja, men jeg er redd den vil bli veldig sur om du ikke erstatter med noe annet søtt/søtning. Jeg er ikke vant til å bruke sukkerertstatning, men stevia skal være lav, så du kan prøve med litt stevia kanskje?

 3. Amalie

  Hei!
  Dette du skriver om løkaroma og at aroma er lavfodmap; gjelder dette alt av aroma? Jeg reagerer veldig på eple; men betyr dette at jeg kan prøve meg på eplearoma?

  Beste hilsen Amalie

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.