Glutenfri appelsinsaus har jeg laget ganske mange ganger før, men fordi jeg aldri har brukt oppskrift blir den alltid forskjellig fra gang til gang. Før jeg startet denne bloggen brukte jeg mye «lage mat på slump»-metoden: Jeg brukte det jeg hadde og smakte meg frem. Da oppskriftene skulle deles med andre ble det litt mer komplisert, plutselig måtte jeg begynne å måle opp og veie alt jeg puttet i gryten i tillegg til at det måtte skrives ned. Stort sett har jeg gjort denne jobben alene, mens andre ganger har jeg fått sønnen til å skrive ned. Til denne oppskriften var det mannen som måtte delta…. 🙂

Glutenfri appelsinsaus

20 g. smør

1 raspet gulrot

2 ss. rismel

2 dl. appelsinjuice

1 dl. vann

1/2 – 1 ts. salt

1,5 ts. ripsgele (eller noe annet syltetøy, ev. litt sukker)

1,5 ts. soyasaus *

litt cayennepepper

Stekesky og fett fra kjøttet

Tilbereding:

Stek den revne gulroten med smøret og tilsett rismelet. Rør godt mens du heller på appelsinjuice og vann. Tilsett salt, ripsgele, soyasaus, cayennepepper og stekesky/kraft. Smak deg frem med salt og cayennepepper. La sausen småkoke i 10 min. Nå kan du enten sile sausen, eller du kan mose gulroten med en stavmikser, jeg valgte det siste, men jeg moste ikke gulroten 100%. Om sausen er for tykk kan du tilsette litt vann.

Denne sausen er kjempegod til fugl, men jeg kan tenke meg den også er god til både kjøtt og fisk og!

 • Vanlig soyasaus inneholder gluten. Om du har cøliaki må du bruke glutenfri soyasaus. Dette er ikke nødvendig om du kun følger lavFODMAP-dietten da det ikke er gluten som er problemet hos oss, men fruktanene i hvete.

 

 

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

 1. Helene

  Soyasaus inneholder gluten, men den finnes i glutenfri variant. Ellers kan du bruke tamari 😀 Du vet jo sikkert dette, men lurt å skrive så andre ikke går på en glutensmell 😉 Flott blogg 😀

  • Cecilie

   Hei Helene!
   Takk for tips, og ja, jeg vet at soyasaus inneholder gluten. Siden gluten ikke er problemet på en lavFODMAP-diett (det er fruktanene i hvete som er problemet) har jeg valgt å ikke legge vekt på det, men det er sant, jeg burde kanskje ha laget en liten fotnote om det. Takk igjen!

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.