Sjokoladetrukket kandisert appelsinskall er noe av det beste min mann vet og siden appelsin og Dronning kokesjokolade er lavFODMAP tenkte jeg at jeg måtte teste ut å lage det. Appelsin er lavFODMAP, men jeg må innrømme at jeg er litt usikker på om appelsinskall også er det… Jeg fikk ihvertfall ikke vondt i magen etter å ha spise noen av disse! (Skjønt det er ikke noe indikator for andre enn meg selv da… )

Trenger du flere oppskrifter på julegodter? Lag brente mandler!

Sjokoladetrukket kandisert appelsinskall

4 appelsiner

3,5 dl. sukker

3,5 dl. vann

Ca. 250 g. mørk kokesjokolade (Coop sin egen mørke kokesjokolade er lavFODMAP)

Fremgangsmåte

Vask appelsinene og skjær de i fire. Ta av skallet og skjær det i strimler. Skjær også vekk mest mulig av det hvite.

Kok opp vann og appelsinskall. La det koke i noen minutter og hell av vannet. Gjenta 3-4 ganger. Dette gjøres for å få vekk det bitre i appelsinen.

Lag sukkerlake av sukker og vann og legg appelsinskallet i laken. La det koke i ca. 45 min. og ta skallet ut av laken. Legg det på tørkepapir så det får renne godt av seg.

Smelt sjokoladen i vannbad og dypp appelsinskallet i sjokoladen. Legg sjokoladen på bakepapir og la den ligge til den er blitt kald og sjokoladen har stivnet.

Oppbevares i en tett boks, gjerne litt kaldt.

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.