Gresskarsuppe er utrolig godt og spesielt godt smaker det etter man har jobbet for maten. Å «grave ut» gresskaret er ikke for pyser!

Ovnsbakt gresskar

Før du lager suppen må du gjøre noen forberedelser. For din del håper jeg du slipper å grave det ut, eventuelt at ditt gresskar ikke er like hardt som mitt… Jeg fikk et tips om at man kan banke på gresskaret. Hvis det kommer en hul lyd, er det modent. Hva «modent» vil si vet jeg ikke, men jeg tenker at modent = litt mindre hardt!

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Jeg kan dessverre ikke fortelle deg om hvordan du skal grave ut gresskaret hvis du skal bruke det til å lage halloweenlykt, for jeg ga opp.

Les mer: Slik kjempet jeg med mitt gresskar!

Les mer: Slik SKAL du hule ut gresskaret, iflg. min venninne Gunda.

Slik lager du ovnsbakt gresskar til gresskarsuppe

Sett ovnen på 180 grader c. Hvis du ikke skal lage lykt deler du gresskaret i litt mindre biter, Legg det oppskårne gresskaret i en bakepapirkledd langpanne og stek gresskaret i ca. en times tid eller til det er blitt mykt. DA kan du bruke en skje for å renske vekk skallet!

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Fremgangsmåte:

Mos gresskaret med en stavmikser. Hell 5 dl. vann i gresskarmosen, eventuelt mer etter hvor tykk du vil ha suppen. Gi suppen et oppkok. Ta kjelen av platen og tilsett laktosefri rømme. Smak til med salt, pepper og litt cayennepepper.

Dryss over litt frisk koriander.

For å få en litt mer mettende suppe kan du tilsette sprøstekt bacon eller kokt skinke.

Liker du ikke gresskar? Prøv: Gluten- og laktosefri gulrotsuppe.