Glutenfri og laktosefri Gresskarsuppe

av | Høst, lavFODMAP oppskrifter, Middag | 0 kommentarer

Gresskarsuppe er utrolig godt og spesielt godt smaker det etter man har jobbet for maten. Å «grave ut» gresskaret er ikke for pyser!

Ovnsbakt gresskar

Før du lager suppen må du gjøre noen forberedelser. For din del håper jeg du slipper å grave det ut, eventuelt at ditt gresskar ikke er like hardt som mitt… Jeg fikk et tips om at man kan banke på gresskaret. Hvis det kommer en hul lyd, er det modent. Hva «modent» vil si vet jeg ikke, men jeg tenker at modent = litt mindre hardt!

Jeg kan dessverre ikke fortelle deg om hvordan du skal grave ut gresskaret hvis du skal bruke det til å lage halloweenlykt, for jeg ga opp.

Les mer: Slik kjempet jeg med mitt gresskar!

Slik lager du ovnsbakt gresskar til gresskarsuppe

Sett ovnen på 180 grader c. Hvis du ikke skal lage lykt deler du gresskaret i litt mindre biter, Legg det oppskårne gresskaret i en bakepapirkledd langpanne og stek gresskaret i ca. en times tid eller til det er blitt mykt. DA kan du bruke en skje for å renske vekk skallet!

Fremgangsmåte:

Mos gresskaret med en stavmikser. Hell 5 dl. vann i gresskarmosen, eventuelt mer etter hvor tykk du vil ha suppen. Gi suppen et oppkok. Ta kjelen av platen og tilsett laktosefri rømme. Smak til med salt, pepper og litt cayennepepper.

Dryss over litt frisk koriander.

For å få en litt mer mettende suppe kan du tilsette sprøstekt bacon eller kokt skinke.

Liker du ikke gresskar? Prøv: Gluten- og laktosefri gulrotsuppe.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.